Corala „Andrei Mureşanu” din Bistriţa a participat la ediţia a II-a a Reuniunii de colinde şi muzică religioasă de la Poiana Sta

După un răsunător concert de colinde făcut cadou bistriţenilor pe scena de pe Pietonal din seara zilei de 12 decembrie a.c., Corala a trecut munţii în Dulcea Bucovină, participând, duminică, 18 decembrie a.c., la amplele manifestări culturale organizate de Primăria Poiana Stampei şi de Asociaţia „Vechea Bucovină” la Casa de Cultură din localitate.

Înfruntând prima zăpadă din acest an şi traseul greu de iarnă din Psasul Tihuţa, Corala a făcut primul popas la Biserica din localitate, unde a participat la liturghia oficiată de părintele paroh Domiţian Tătaru şi de părintele Constantin Zbanca din Dornişoara. Aici, Corala a dat răspunsurile la liturghie şi a susţinut un prim concert de colinde în faţa credincioşilor veniţi în număr mare la biserică. Au fost prezenţi şi dl Elisei Todaşcă – primarul comunei, dl. Viluţ Mezdrea – viceprimar şi dl. Ioan Istrate – cetăţean de onoare al comunei şi bun prieten al Coralei, pe care a însoţit-o de la Bistriţa.

Părintele Tătaru a elogiat aportul Coralei, spunând: „Ne-aţi încântat iar cu măiestrele voastre voci şi mă plec în faţa dvs. şi a d-lui profesor Cornel Pop, care a reuşit să pregătească cu dăruire voci coborâte din Cer, ce ne-au adus în suflete mai repede Sfânta zi a Naşterii lui Hristos…, vă mulţumim pentru acest frumos cadou de Crăciun, iubiţi oaspeţi!”

Apoi, Corala a fost invitată să guste cozonac, peşte şi sărmăluţe moldoveneşti şi un pahar de vin şi s-a întrecut iar în colinde.

După-amiază, corurile invitate şi-au dat întâlnire în frumoasa şi impunătoarea Casă de Cultură din localitate, recent inaugurată, la Reuniunea de colinde şi muzică religioasă, ediţia a II-a. Prezentatoarea Floarea Todaşcă a făcut o amplă prezentare a Coralei şi d-lui dirijor Cornel Pop înaintea concertului cu care oaspeţii bistriţeni au deschis reuniunea. Corala, cu solista Roxana Costeanu, au fost răsplătite pentru evoluţia de excepţie de către spectatorii prezenţi, iar la finalul concertului au fost oferite maestrului Cornel Pop Diploma de Excelenţă şi un frumos trofeu al Reuniunii.

Au urmat pe scenă celelalte formaţii invitate, iar Reuniunea s-a încheiat cu frumoasele cuvinte de aprecieri ale d-lor Elisei Todaşcă, Viluţ Mezdrea şi părintelui Domiţian Tătaru.

A fost o zi grea şi de mare solicitare pentru Corala bistriţeană, care şi-a înscris în palmares încă un frumos succes.

Ştefan Pop

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5