Corala „A. Mureşanu” - cu colindul la Josenii Bârgăului

Sezonul colindelor şi a frumoaselor tradiţii creştineşti şi româneşti a fost deschis şi de Corala „A. Mureşanu” din Bistriţa, care încearcă să răspundă numeroaselor invitaţii şi în acest sezon.

După răsunătorul concert al Coralei de la Cosna, a venit rândul credincioşilor din Josenii Bârgăului să se bucure de prezenţa acesteia în frumoasa duminică din 11 decembrie 2011, la biserica din localitate, pregătită de mare sărbătoare.

La concertul de după Sf. Liturghie au fost prezenţi, alături de dl. Tudorel Ciotmonda, primarul comunei, şi o mare parte a consilierilor locali şi parohiali, cadre didactice şi credincioşi, care au umplut până la refuz frumoasa biserică.

Concertul Coralei a fost unul de excepţie, pe măsura aşteptărilor. Frumoasele colinde din repertoriul naţional şi internaţional, interpretate cu dăruirea şi măiestria obişnuită a membrilor Coralei, au fost primite cu emoţie şi căldură de toţi cei prezenţi, iar solista Roxana Costeanu a fost „cireaşa de pe tort” a concertului.

Părintele paroh Ioan Nechita a avut o sarcină grea dar frumoasă de a aduce la finalul concertului un ales cuvânt de mulţumire d-lui arhidiacon, prof. Cornel Pop şi Coralei, care au răspuns invitaţiei sale şi a credincioşilor aducând pentru a doua oară bucuria întâlnirii cu distinşii oaspeţi.

„… Ştim că sunteţi în această perioadă foarte solicitaţi şi vă mulţumim că aţi acceptat invitaţia noastră de a poposi azi în mijlocul credincioşilor din parohia noastră şi de a ne aduce bucuria în suflete cu minunatele colinde pe care ni le-aţi dăruit, făcându-ne să simţim mai aproape Praznicul Naşterii pruncului Iisus… Corala şi dvs., d-le profesor, faceţi parte dintre prietenii noştri de suflet şi dorim cu toţii să facem din aceste emoţionante întâlniri o tradiţie…”, a încheiat părintele Nechita.

La finalul întâlnirii, corul bisericii din Joseni şi credincioşii prezenţi au interpretat pentru oaspeţi frumoasa şi vechea colindă de pe Valea Bârgăului: „Bade gazdă odihneşti”.

A urmat apoi agapa creştinească, impecabil organizată la locaţia „La Nemţucu” din localitate, întâlnire presărată cu frumoase colinde, cu bucate tradiţionale de post şi cu multă voie bună, la care au luat parte, alături de dl. primar Ciotmonda, cântăreţul bisericesc Toader Hogiu, consilierul Toader Budecan şi mulţi alţi invitaţi.

La finalul întâlnirii, dl. arhid., prof. Cornel Pop a mulţumit, în numele Coralei, părintelui Nechita, d-lui primar Ciotmonda şi tuturor celor care au făcut ca această întâlnire să fie una de excepţie.

Ştefan Pop

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5