Corala „A. Mureşanu” a colindat de Bobotează la Ilva Mare şi la Sigmir

A devenit deja obişnuinţă pentru Corala bistriţeană să se întâlnească în prima zi de Bobotează cu credincioşii ortodocşi din pitoreasca localitate someşană Ilva Mare. Şi în acest an, Corala a dat curs invitaţiei preoţilor parohi Cristian Lupşan şi Solovăstru Dănilă, participând la liturghia de la biserică şi la procesiunea de sfinţire a apei de la râul Ilva, alături de credincioşii veniţi în număr mare, în frunte cu oficialităţile comunei.

La sfârşitul liturghiei, Corala a susţinut un frumos concert de colinde în faţa credincioşilor şi a fost răsplătită cu călduroase aplauze din partea acestora.

Au fost şi cuvinte de aleasă mulţumire a preoţilor la adresa Coralei şi a d-lui arhid. prof. Cornel Pop:

„…Astăzi ne-aţi înălţat inimile către Dumnezeu, pe care îl rugăm să vă dea sănătate şi putere să puteţi bucura pe mulţi din cei care vă solicită”, a adăugat părintele Solovăstru la sfârşitul concertului, iar părintele Lupşan a rostit şi el un frumos şi emoţionant cuvânt la adresa dragilor oaspeţi: „… Cuvintele noastre sunt sărace în a vă mulţumi pentru efortul şi jertfa dvs. de a fi mereu pe val, acolo unde biserica vă solicită. Cântările liturgice şi minunatele colinde cu care ne-aţi răsfăţat sufletele azi au presupus pregătiri îndelungi şi minuţioase, dar şi multă dăruire din partea dvs. şi a părintelui profesor Cornel Pop. Ne simţim onoraţi să vă primim în parohia noastră an de an”.

Colindele şi cuvintele frumoase au continuat şi la agapa creştinească de la casa parohială. „Există aici o comunitate ortodoxă puternică ce a răspuns prin fapte la dorinţa de a îmbrăca în haine noi imensa biserică din comună pentru a se putea asemui curând cu o adevărată catedrală”, aceasta este convingerea preoţilor parohi şi a credincioşilor comunei şi o fac spre mulţumire şi laudă lui Dumnezeu.

În a doua zi a Bobotezei, după liturghia susţinută cu răspunsurile la catedrala bistriţeană din str. Odobescu, Corala s-a deplasat la credincioşii din cart. Sigmir, pentru a susţine un concert de colinde la invitaţia părintelui paroh Simion Rad şi cu organizare din partea Primăriei Bistriţa.

A fost un concert cu mare efect emoţional şi pentru cântăreţi şi pentru auditoriu, a fost cel de al 40-lea susţinut de Corală în anul care s-a încheiat şi la care au luat parte şi dl. primar Ovidiu Teodor Creţu şi dl. viceprimar George Avram.

Părintele Rad, vădit emoţionat, a elogiat prestaţia Coralei la acest concert: „Noi, care auzim rar, prea rar un astfel de cor, suntem surprinşi sufleteşte şi rămânem fără cuvinte. Cu toţii am avut senzaţia că suntem într-o altă lume, una din Ceruri. Am primit azi colindul suflet de la suflet, un colind pe care l-am trăit în direct şi care a fost pregătit de omul care trăieşte prin muzică, dl. părinte prof. Cornel Pop. Le mulţumim din suflet acestor minunaţi oameni care ne-au înălţat sufleteşte azi şi d-lor primar Creţu şi viceprimar Avram pentru frumosul cadou făcut nouă prin conducerea Coralei la credincioşii din Sigmir”.

La final, Corala, împreună cu credincioşii prezenţi şi cu invitaţii au cântat la unison: „La mulţi ani cu sănătate”.

La agapa creştinească ce a urmat, Corala a interpretat alte colinde din repertoriul său şi a ciocnit un pahar cu vin cu invitaţii şi consilierii, într-o atmosferă de aleasă sărbătoare.

Ștefan Pop

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5