Corala „A. Mureşanu” invitată la Ilva Mare

În duminica Rusaliilor, Corala a străbătut mirificul tărâm al Ilvelor şi s-a oprit la Ilva Mare, unde a fost invitată de Primăria şi de Parohia comunei să participe la festivităţile prilejuite de sărbătorirea a 300 de ani de atestare documentară a localităţii. Sutele de locuitori, îmbrăcaţi majoritatea în frumosul port popular specific zonei Ilvelor, au venit cu mic cu mare să-şi primească oaspeţii şi să participe nemijlocit la marea sărbătoare, demonstrând încă o dată că portul popular şi tradiţiile ancestrale sunt la loc de cinste în viaţa lor.

În ţinută festivă, Corala a susţinut răspunsurile la Liturghia de la Biserica din localitate, iar la finalul acesteia a susţinut şi un concert în faţa Sf. Altar pentru credincioşii şi oficialităţile prezente.

Despre maniera interpretativă a Coralei a vorbit, la finalul cuvântului de învăţătură, preot prof. dr. Alexandru Moraru şi părintele paroh Cristian Lupşan, mulţumind d-lui arhid. prof. Cornel Pop pentru modul extraordinar în care au desfătat şi au înălţat spiritual auditoriul sub neîntrecuta sa baghetă. Alese cuvinte de admiraţie şi de mulţumire au fost adresate maestrului Pop Cornel şi Coralei şi de dl. Alexandru Anca, primarul comunei, participând la marea sărbătoare într-un frumos costum popular.

Corala a fost şi de această dată un bun ambasador al muzicii şi culturii, aşa cum o face cu succes de peste 40 de ani de activitate.

prof. Ştefan Pop

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5