Lecţia de cinstire de la Poiana Stampei

Duminică, 25 iulie 2010, Corala „A. Mureşanu” a trecut Pasul Tihuţa şi a participat la ediţia a III-a a Festivalului Naţional „Flori de pe Dorna” şi la cea de-a XI-a ediţie a „Serbării câmpeneşti” de la Poiana Stampei.

Sărbătoarea a început la Biserica „Arh. Mihail şi Gavril” din localitate, la care au luat parte, alături de oficialităţile comunei, de localnici, şi numeroşi fii ai satului şi invitaţi de marcă din ţară. Preoţii parohi Domiţian Tătaru şi Constantin Jbanga au oficiat Sf. Liturghie, iar Corala maestrului Pop Cornel în dialog cu Corul „Ecclesia” din Dorna Candreni în colaborare cu grupul de copii al Căminului Cultural Coşna, dirijate de prof. Gabriel Doroftesei, au dat răspunsurile la Sf. Liturghie şi au concertat pentru cei prezenţi.

În faţa Sf. Altar a fost oficiată şi o ceremonie religioasă emoţionantă a „nunţii de aur” pentru Alexandru şi Oltiţa, Victor şi Elisabeta şi Isidor şi Octavia, cupluri cărora li s-au pus inelele de aut pe degete, li s-au făcut rugăciuni speciale şi li s-a cântat „întru mulţi ani trăiască” de ambele formaţii corale şi de cei prezenţi.

A fost o frumoasă lecţie de cinstire a celor ce au împlinit o jumătate de veac de căsnicie.

Un convoi de trăsuri alegorice şi călăreţi împodobiţi de sărbătoare, s-au îndreptat spre parcul comunei, la monumentul eroilor, unde, un sobor de preoţi au oficiat o slujbă specială de pomenire şi de cinstire a tuturor eroilor comunei, urmată de o emoţionantă ceremonie de depunere de coroane de flori din partea oficialităţilor prezente în acompaniamentul fermecatului taragot al d-lui prof. Dumitru Farcaş, invitat de onoare la serbările de aici. Dl. primar Elisei Todaşcă, dl. viceprimar Viluţ Mezea şi invitaţi au rostit cuvinte de cinstire pentru eroii comunei înscrişi pe placa de marmură a impresionantului monument.

În cadrul emoţionantei ceremonii i-a fost acordat titlul de „Cetăţean de onoare” al comunei, d-lui prof. Dumitru Farcaş, şi diplome de onoare unor personalităţi în semn de recunoştinţă pentru aportul adus la dezvoltarea comunei.

Diplomă de onoare i-a fost oferită şi d-lui Ioan Istrate de la Soc. „Cristina” din Bistriţa, căruia i s-a mulţumit în mod special şi pentru că a mijlocit venirea la festivităţi a Coralei „A. Mureşanu”. Domnia sa este un prieten statornic al Coralei, ne însoţeşte în multe din deplasările noastre şi ne sprijină material, lucru pentru care îi aducem alese mulţumiri.

Deplasarea noastră la Serbările de la Poiana Stampei a fost una memorabilă, trăind alături de neobositul nostru dirijor, Cornel Pop, momente de înaltă încărcătură emoţională şi experienţă unică.

Corala a primit în această zi un paşaport special al prieteniei din partea unei comunităţi speciale de la poarta de intrare în frumoasa Bucovină.

Tuturor felicitări pentru modul extraordinar de organizare a festivităţilor şi mulţumiri din suflet pentru invitaţie.

prof. Ştefan Pop

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5