Mitropolitul Andrei, la sfinţirea capelei din Coşbuc! Preotul Iuliu Morariu, distins cu Ordinul „Episcop Nicolae Ivan”, primarul Ioan Pavelea a primit "Crucea Transilvană"

Comunitatea ortodoxă din Coșbuc, județul Bistrița-Năsăud, a fost binecuvântată joi, de Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului.
Cu acest prilej, de la ora 12:00, Părintele Mitropolit Andrei, înconjurat de un sobor de clerici, a oficiat slujba de sfințire a capelei mortuare din localitate, construită cu sprijinul Consiliului Local al comunei Coșbuc.
Din sobor au făcut parte: consilierul eparhial pe probleme de misiune și protocol, arhidiaconul Claudiu Grama, protopopul de Năsăud, preotul Ioan Dâmbu, starețul Mănăstirii Nușeni, arhimandritul Paisie Iloaie, starețul Mănăstirii Rebra-Parva, protosinghelul Chiril Zăgrean, starețul Mănăstirii Bichigiu, protos. Irineu Paneș, starețul Mănăstirii Telcișor-Buscatu, protos. Porfirie Țanc, parohul comunității, preotul Iuliu Morariu, precum și alți preoți invitați.
La finalul slujbei, Mitropolitul Clujului a rostit un cuvânt de învățătură, în cadrul căruia a subliniat faptul că, încă din cele mai vechi timpuri, grija față de cei ce pleacă în eternitate a fost întotdeauna importantă pentru oamenii credincioși. Totodată, ierarhul i-a felicitat pe cei implicați în edificarea capelei mortuare.
Pentru întreaga activitate administrativă și pastorală, Înaltpreasfinția Sa i-a oferit parohului Iuliu Ovidiu Morariu Ordinul „Episcop Nicolae Ivan” pentru clerici, iar primarului comunei Coșbuc, Ioan Pavelea, i-a acordat „Crucea Transilvană” pentru mireni, cea mai înaltă distincție a Mitropoliei Clujului. Prim-epitropul parohiei, Artene Cifor, a primit Ordinul „Sfinții Martiri Năsăudeni”, domnul Nicolae Runcan – Ordinul ,,Episcop Nicolae Ivan” pentru mireni, ing. Grigore Dorel Sima – Ordinul ,,Sfântul Ierarh Pahomie de la Gledin” și domnul Pavel Sângeorzan – Ordinul ,,Mihai Vodă” pentru mireni. De asemenea, altor binefăcători le-a oferit diplome de aleasă cinstire, în frunte cu administratorul comunei Coșbuc, Alin Demian.
La eveniment au luat parte autorități locale și județene, precum și numeroși credincioși, o parte fiind îmbrăcați în straie populare specifice zonei. Printre cei prezenți s-a aflat și președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan.
Autor: Darius Echim / Mitropolia Clujului

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5