Mitropolitul Andrei, la hramul Mănăstirii Pantocrator din Beclean! Ordinul „Mihai Vodă" pentru deputatul Diana Morar și Petru Miron, Ordinul „Episcop Nicolae Ivan” pentru Nicolae Mureșan

În ziua de pomenire a Sfântului Cuvios Paisie Aghioritul, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a slujit la Mănăstirea Pantocrator din Beclean, cu prilejul hramului, fiind singurul așezământ monahal din România care îl are ca ocrotitor spiritual pe sfântul athonit.
De la ora 10:00, la Altarul de vară al mănăstirii, Mitropolitul Clujului a oficiat Sfânta Liturghie, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.
După citirea pericopei evanghelice, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei a rostit un cuvânt de învățătură, în cadrul căruia a vorbit despre viața și învățătura Sfântului Paisie Aghioritul. De asemenea, ierarhul a evocat câteva amintiri personale legate de întâlnirea cu Sfântul Paisie, în anul 1991, la Muntele Athos.
Pentru implicarea activă în viața Bisericii și în procesul de edificare al așezământului monahal, Părintele Arhiepiscop și Mitropolit Andrei i-a acordat doamnei deputat Diana Morar și domnului Petru Miron Ordinul „Mihai Vodă” pentru mireni, iar domnului Nicolae Mureșan i-a oferit Ordinul „Episcop Nicolae Ivan” pentru mireni. De asemenea, tuturor copiilor și tinerilor prezenți le-a oferit cărți duhovnicești.
La finalul slujbei, părintele stareț Luca Gheberta a mulțumit ierarhului, oficialităților și tuturor celor prezenți la hramul mănăstirii.
Sfânta Liturghie a fost oficiată în prezența oficialităților locale și centrale, precum și a numeroși credincioși.
Mai multe detalii aici https://bit.ly/3Ppg8bE
Text și foto: Darius Echim / Mitropolia Clujului

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5