Părintele Mitropolit Andrei, la hramul Mănăstirii Nușeni. Florin Urâte, distins cu Ordinul „Episcop Nicolae Ivan” , Vasile Scurtu și Petru Miron au primit Ordinul „Sfinții Martiri Năsăudeni”

La sărbătoarea Sfântului Proroc Ilie Tesviteanul, miercuri, 20 iulie 2022, Înaltpreasfinţitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, s-a aflat în mijlocul obștii monahale de la Mănăstirea Nușeni, cu ocazia hramului.
La Altarul de vară al mănăstirii, Părintele Mitropolit Andrei a oficiat Sfânta Liturghie, înconjurat de un sobor de clerici.
După citirea pericopei evanghelice, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei a rostit un cuvânt de învățătură, intitulat „Protest ascetic împotriva corupției din lume”. Pornind de la exemplul vieții Sfântului Ilie, ierarhul i-a îndemnat pe credincioși la rugăciune pentru ei și pentru semeni.
Răspunsurile liturgice au fost date de obștea mănăstirii.
La finalul slujbei, părintele stareț Paisie Iloaie i-a mulțumit ierarhului pentru prezență și pentru binecuvântarea obştii mănăstirii şi a miilor de credincioşi veniți din toată Eparhia.
Pentru implicarea activă în viața Bisericii și, în special, a așezământului monahal, Părintele Arhiepiscop și Mitropolit Andrei i-a acordat domnului Florin Urâte Ordinul „Episcop Nicolae Ivan” pentru mireni, domnilor Vasile Scurtu și Petru Miron le-a oferit Ordinul „Sfinții Martiri Năsăudeni”, iar domnilor Tino Stern și Radu Pop le-a acordat diplome de aleasă cinstire.
De asemenea, tuturor copiilor și tinerilor prezenți le-a oferit cărți duhovnicești.
La slujb[ au participat primarul Ioan Mureșan, vicepreședintele Consiliului Judeșean-Camelia Tabără, deputatul Diana Morar, consilierul municipal Florin Urâte, a oficialități locale, precum și mii de pelerini, mulți îmbrăcați în straie populare.

Text și foto: Darius Echim / Mitropolia Clujului

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5