Mitropolitul Andrei, la Chintelnic, la sfinţirea capelei! Parohul Grigore Linul, distins cu Ordinul „Episcop Nicolae Ivan”!

Ordinul „Sfinții Martiri și Mărturisitori Năsăudeni” pentru primarul Sorin Mititean

Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a binecuvântat joi, comunitatea ortodoxă din Chintelnic.
Cu acest prilej, Părintele Mitropolit Andrei, înconjurat de un sobor de clerici, a sfințit capela mortuară din localitate, în prezența oficialităților locale și a credincioșilor din sat. Din sobor au făcut parte: consilierul eparhial pe probleme de misiune și protocol – arhidiaconul Claudiu Grama, protopopul de Bistrița – preotul Alexandru Vidican, parohul comunității din Chintelnic – preotul Grigore Linul, precum și alți preoți invitați.
La finalul slujbei, ierarhul a rostit un cuvânt de învățătură și i-a felicitat pe cei implicați în viața și activitățile parohiei.
Pentru întreaga activitate administrativă și pastorală, Înaltpreasfinția Sa i-a acordat parohului Grigore Linul Ordinul „Episcop Nicolae Ivan” pentru clerici, iar primarului comunei Șieu-Măgheruș, Sorin Aurel Mititean, i-a oferit Ordinul „Sfinții Martiri și Mărturisitori Năsăudeni”. De asemenea, distincții au mai primit viceprimarul Ioan Pop și domnul Marius Rotar.
Capela mortuară a fost construită în perioada 2021-2022, cu sprijinul Consiliului Local al comunei Șieu-Măgheruș.
Autor: Darius Echim / Mitropolia Clujului
Foto credit: Protopopiatul Bistrița

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5