Mitropolitul Andrei, în mijlocul credincioşilor din Teaca. Parohul Cristian Motogna, iconom stavrofor. Diplomă de aleasă cinstire pentru primarul Iustian Muntean

În Duminica a 26-a după Rusalii (a bogatului căruia i-a rodit țarina), Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, s-a aflat în mijlocul credincioșilor din localitatea Teaca, cu prilejul binecuvântării lucrărilor efectuate în ultimii trei ani la casa parohială din localitate. În biserica parohială cu hramul „Sfânta Treime”, Mitropolitul Andrei a oficiat Sfânta Liturghie, fiind înconjurat de un sobor de clerici.

După citirea pericopei evanghelice, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei a rostit un cuvânt de învățătură, în cadrul căruia i-a îndemnat pe cei prezenți să aibă o atitudine corectă fața de bunurile materiale. În cadrul slujbei, ierarhul a hirotonit întru diacon pe teologul Ionuț Vasile Boancă. De asemenea, s-a rugat pentru cei bolnavi, pentru personalul medical și pentru toți cei aflați în slujba aproapelui.

Răspunsurile liturgice au fost date de cvartetul coral mixt „Synavlia”, compus din studenți de la Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, dirijat de Roxana Chicidea. La chinonic, interpreta de muzică populară, Cornelia Ardelean Archiudean, a interpretat pricesne.

Pentru activitatea pastorală și administrativă, în semn de prețuire și respect, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei l-a ridicat la rangul de iconom stavrofor, cu dreptul de a purta crucea pectorală, pe parohul Vasile Cristian Motogna. Primarul comunei Teaca, Damian Iustian Muntean, membrii Consiliului și Comitetului Parohial, precum si alți binefăcători au primit diplome de aleasă cinstire.

După Sfânta Liturghie, Părintele Mitropolit Andrei a oficiat slujba sfeștaniei la casă parohială, care, în perioada 2017-2020, a beneficiat de ample lucrări de renovare și înfrumusețare. Cu acest prilej, ierarhul a dăruit doamnei preotese, Ionela Motogna, o icoană cu Maica Domnului.

Slujba a fost oficiată în prezența credincioșilor și a oficialităților locale și județene, cu respectarea îndrumărilor bisericești și a regulilor impuse de autorităţi în perioada stării de alertă, ca urmare a măsurilor de prevenție şi limitare a răspândirii coronavirusului.

"Credința, sănătatea, lucrurile mici şi visurile mari au puterea să ne facă fericiți. -IPS Andrei. Pe lângă faptele bune, în postul Crăciunului să venim în casa Domnului, să ne rugăm Lui pentru sănătate și însănătoșirea celor ce sunt pe patul durerii. Felicitări preotului Vasile Motogna pentru distincția de iconom stavrofor și dlui. primar Damian-Iustian Muntean, pentru diploma de aleasă cinstire, multă putere, să fiți alături de toți cei ce au nevoie de dumneavoastră, mai ales în aceste vremuri grele", a transmis preşedintele Consiliului Judeţean, Emil Radu Moldovan.

Text și foto: Darius Echim / Mitropolia Clujului

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5