Mitropolitul Andrei, la resfinţirea Bisericii din Figa. Parohul Călin Motogna, hirotesit iconom

În Duminica a 6-a după Paști (a vindecării orbului din naștere), 6 iunie 2021, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, s-a aflat în mijlocul credincioșilor din Parohia Figa, Protopopiatul Beclean.
Cu acest prilej, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei a resfințit biserica parohială din localitate, cu hramul „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil”, edificată în urmă cu 122 de ani, care, în ultima perioadă, a trecut prin ample lucrări de renovare și înfrumusețare. Apoi, pe un podium special amenajat în proximitatea lăcașului de cult, ierarhul a oficiat Sfânta Liturghie, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.
După citirea pericopei evanghelice duminicale, Mitropolitul Andrei le-a adresat celor prezenți un cuvânt de învățătură, intitulat „Vederea duhovnicească”, în cadrul căruia i-a îndemnat pe credincioși să fie buni misionari într-o lume care se secularizează.
În cadrul Liturghiei, ierarhul a rostit o ectenie specială pentru odihna sufletelor ctitorilor și preoților care au slujit în această parohie.
Pentru întreaga activitate pastorală, în semn de apreciere și recunoștință, Părintele Arhiepiscop și Mitropolit Andrei l-a hirotesit iconom, cu dreptul de a purta brâul roșu, pe parohul Călin Vasile Motogna. De asemenea, membrii Comitetului și Consiliului parohial au primit diplome de aleasă cinstire.
Slujba a fost oficiată în prezența a numeroși credincioși, mulți fiind îmbrăcați în straie populare specifice zonei. Au fost alături de comunitate preşedintele Consiliului Judeţean - Emil Radu Moldovan, primarul Becleanului - Nicolae Moldovan, senatorul Ioan Deneş, deputaţii Daniel Suciu şi Bogdan Ivan, subprefectul Lorand Toth.

Mai multe detalii aici https://bit.ly/3ppwtkL
Text și foto: Darius Echim / Mitropolia Clujului

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5