Mitropolitul Andrei a sfințit Monumentul Eroilor din Beudiu. Primarul Ioan Mureșan, Ordinul „Episcop Nicolae Ivan”! General-maior în retragere Ioan Manci și general-maior în rezervă Dorin Blaiu, Cetățeni de Onoare ai comunei Nușeni

Sâmbătă, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, s-a aflat în mijlocul credincioșilor din Beudiu, cu prilejul sfințirii Monumentului Eroilor din localitate.
De dimineață, în biserica parohială din Beudiu, protopopul de Beclean, preotul Cristian Dragoș, alături de un sobor de clerici, a oficiat Sfânta Liturghie.
De la ora 12.00, comunitatea parohială a primit vizita și binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Andrei. Ierarhul, înconjurat de un sobor de clerici, a sfințit Monumentul Eroilor din Beudiu. Acesta a fost ridicat în memoria eroilor locali care și-au jertfit viața pe câmpurile de luptă în cele două războaie mondiale, fiind edificat de Primăria Comunei Nușeni, de care aparține administrativ-teritorial localitatea Beudiu.
La finalul slujbei, Părintele Mitropolit Andrei le-a vorbit celor prezenți despre importanța cinstirii eroilor neamului românesc. Pentru implicarea activă în viața Bisericii și a comunității, ierarhul i-a acordat primarului comunei Nușeni, Ioan Mureșan, Ordinul „Episcop Nicolae Ivan” pentru mireni.
De asemenea, alocuțiuni au rostit următorii: locțiitorul Șefului Statului Major al Forțelor Terestre – general-maior Cristian Dan, prefectul județului Bistrița-Năsăud – Teofil Cioarba, deputatul Diana Morar și primarul comunei Nușeni – Ioan Mureșan.
Apoi, primarul Ioan Mureșan a conferit titlul de „Cetățean de onoare al comunei Nușeni” pentru doi fii ai comunei. Este vorba despre general-maior în retragere Ioan Manci și general-maior în rezervă Dorin Blaiu.
Evenimentul s-a încheiat cu ceremonia depunerii de coroane la monumentul eroilor, urmată de defilarea gărzii de onoare. Detaşamentul a fost constituit din militari ai Brigăzii 81 Mecanizată „General Grigore Bălan” din Bistrița, alături de Muzica Militară a Garnizoanei Bistrița.
Mai multe detalii aici https://www.mitropolia-clujului.ro/sfintirea.../
Autor: Darius Echim / Mitropolia Clujului
Foto credit: Facebook – Brigada 81 Mecanizată „General Grigore Bălan”

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5