Mitropolitul Clujului, prezent la hramul Mănăstirii Petru Rareş Vodă din Ciceu Corabia

Mănăstirea Petru Rareş Vodă din localitatea bistriţeană Ciceu Corabia şi-a sărbătorit, vineri, hramul în prezenţa Înaltpreasfinţitului Mitropolit Andrei al Clujului.

La Sfânta Liturghie, oficiată de Înaltpreasfinţitul Părinte Andrei, a slujit un sobor de peste 30 de preoţi, călugări şi diaconi, din sobor făcând parte şi părintele exarh al mănăstirilor din Arhiepiscopia Clujului, Arhim. Dumitru Cobzaru. La slujba arhierească, prilejuită de prăznuirea Sfinţilor Mărturisitori Ardeleni, ocrotitorii acestui sfânt aşezământ monahal din zona Cetăţii Ciceului, au participat zeci de credincioşi din zonă, dar şi din alte părţi ale ţării, cei mai mulţi fii duhovniceşti ai părintelui stareţ Teofan Timiş, care înainte de a ajunge la Mănăstirea Petru Rareş Vodă a fost vieţuitor la Mănăstirea Nicula şi apoi duhovnic la mănăstirea Salva.

În cuvântul de învăţătură Mitropolitul Clujului a vorbit despre Sfinţii Mărturisitori Ardeleni, spunând că se doreşte atât de la călugării mânăstirilor Eparhiei, cât şi de la credincioşi, statornicie în credinţă şi curaj pentru mărturisirea credinţei în Hristos.

Mănăstirea de la Ciceu Corabia a fost înfiinţată în urmă cu doi ani, la iniţiativa Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit Andrei şi la dorinţa credincioşilor din zonă şi în special a primarului Valentin Mureşan. Părintele Teofan Timiş, stareţul acestei mănăstiri, a reuşit într-o perioadă relativ scurtă să ridice o casă monahală şi un mic paraclis şi să închege o comunitate eclezială în jurul mănăstirii, care cercetează sfântul locaş în special duminica şi în sărbători. În acest loc, în fiecare an, este organizat un festival închinat marelui voievod Petru Rareş. În ultimii 50 de ani, credincioşi din zonă, dar şi de mai departe, se adună aici, în prima duminică de după Sfântă Mărie, pentru a sărbători tradiţiile româneşti şi frumuseţea portului popular.

"O zi frumoasă de sărbătoare şi rugăciune la mănăstirea Petru Rareş Vodă din Ciceu Corabia, comuna Ciceu Mihăieşti! Am avut bucuria sufletească să particip cu primarul comunei Ciceu Mihăieşti, Mureşan Valentin şi alături de câteva sute de credincioşi, la hramul mănăstirii a cărui ocrotitori sunt Sfinţii Transilvăneni, Sfântul Cuv.Mărturisitor Visarion, Sfântul Cuv. Mărturisitor Sofronie, Sf. Mc. Oprea, Sf. Preot Mărtiurisitor Ioan din Galeş şi Sf. Preot Mărturisitor Moise Măcinic din Sibiei. Slujba oficiată de un sobor de preoţi împreună cu Î.P.S Andrei Andreicuţ, a făcut ca razele de soare şi cuvintele de duh rostite de preoţi să încălzească sufletele credincioşilor", a trasnmis presedintele CJ BN, Emil Radu Moldovan.

sursa: RADIORENASTEREA.RO

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5