Mobilizare de forțe pentru găsirea unui copil de 8 ani, din Bistrița, dispărut de la domiciliu

Aseară, o femeie din Bistrița a alertat polițiștii prin SNUAU 112, cu privire la faptul că fiul ei minor a plecat la joacă, în jurul orei 13.00, și nu s-a mai întors. A fost dispusă, de îndată, căutarea la nivel național a acestuia.

Au fost mobilizate pentru găsirea lui toate echipajele și efectivele aflate în teren și suplimentar, forțe din cadrul Biroului Județean de Poliție Transporturi Bistrița-Năsăud, precum și din cadrul altor instituții cu atribuții în menținerea ordinii și siguranței publice.

În urma căutărilor, în scurt timp de la sesizare, copilul a fost găsit teafăr, de către polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, pe o bază sportivă din municipiul Bistrița. În urma verificărilor, a reieșit faptul că nu a fost victima vreunei infracțiuni și a fost sesizată Direcția Generală pentru Asistență și Protecția Copilului.

Minorul a fost reîncredințat mamei sale, iar măsura căutării la nivel național a fost revocată.

Pentru orice situaţie care poate constitui o urgenţă, apelaţi, de îndată, serviciul unic de urgenţă 112! Polițiștii specializați în activitățile de căutare a minorilor recomandă părinților:

  • Discutaţi liber cu fiul/fiica dumneavoastră despre ce are voie şi ce nu are voie să facă în această perioadă.
  • Asiguraţi-vă că ştiu numele complet al dumneavoastră sau al bunicilor, numerele de telefon, adresa, pe care le pot divulga doar în situaţia în care s-au rătăcit. Învăţaţi-i cum să reacţioneze în cazul în care se pierd.
  • Nu vă lăsaţi copiii nesupravegheaţi în zonele aglomerate!
  • Învăţaţi-i să evite compania străinilor şi să anunţe o persoană de încredere atunci când cineva îi face să se simtă inconfortabil!


 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5