Moment evocator – Romulus Rusan

În martie care tocmai s-a scurs, Micii Blandieni ai Palatului Copiilor din Bistrița l-au comemorat pe domnul Romulus Rusan la Casa Memorială Andrei Mureșanu. Gazda noastră primitoare, doamna bibliotecară Angela Costin,ne-a mărturisit  că îi face deosebită plăcere că se organizează activități culturale la bibliotecă.

Domnul profesor Adrian Iliuță, de la Liceul Tehnologic din  Lechința ne-a împărtășit, cu mult entuziasm,date importante despre domnul Rusan și cărțile dânsului. De asemenea, ne-a prezentat pasaje din Revista Mișcarea literară, nr. 2-3/ 2017, cu un dosar de autor Romulus Rusan, în care are și dânsul un articol despre o carte de-a scriitorului comemorat.

Doamna profesoară Iulia Istrate  ne-a prezentat un videoclip foarte frumos cu domnul Rusan și întâlnirile sale cu cei de la Palat. S-a organizat și o expoziție fotografică sugestivă. Adolescentul Paul Rusu ne-a încântat, cu chitara sa. În sufletele tuturor s-a răspândit un sentiment de bucurie și pace.

Spre final, s-a ținut un moment de reculegere, fiecare spunând câte ceva, amintindu-și de momente frumoase legate de Romulus Rusan.Andreea Șuto a afirmat că:”Fără domnul Romulus Rusan și doamna Ana Blandiana nu cred că aș mai fi ales drumul creației”. Roxana Resvanță a exclamat: ”Romulus Rusan a făcut prea multe ca să fie uitat!”.

Spre final, doamna Ana Blandiana ne-a surprins, telefonându-ne și spunându-ne cuvinte calde,care ne-au ajuns la suflet.Toată lumea a plecat de la eveniment cu zâmbetul pe buze și cu multă speranță.

Corina Maria Cucuiet, clasa a VI-a,

Jurnalism, Palatul Copiilor Bistrița

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5