Scriitorul Romulus Rusan ne surâde din cer

Ionela-Silvia Nuşfelean

Am aflat cu nespusă tristeţe de trecerea la cele veşnice a scriitorului Romulus Rusan, soţul iubitei noastre Ana Blandiana.

            L-am cunoscut faţă către faţă acum 4 ani, la Sighet, pregătiţi de întâlnirea memorabilă cu Micii Blandieni de la Palatul Copiilor Bistriţa şi cu Mişcarea literară la Sinagogă. O zi ca un vis. Un bonom, sensibil, atent şi generos. A revenit la Bistriţa la alte manifestări literar-civice. O regăsire prietenească aparte. Am participat şi noi la Şcoala de Vară de la Memorialul Durerii de la Sighet în cercul celor dragi. Anul acesta, la Cluj, când doamna Ana Blandiana primea titulatura de Doctor Honoris Causa, la Universitatea Babeş Bolyai, l-am reîntâlnit – surâzător, luminos. Şi-a făcut timp pentru noi. Ne prezenta în dreapta şi-n stânga, vorbind minunat despre copiii de la Palat. I-am oferit Acatistierul lunii martie, fiind amândoi, soţii Rusan, scriitorii începutului de primăvară.

            Ca şi creştini, noi ştim că sufletul e pururi viu. Nădăjduim că Domnul va lucra minunat şi va mângâia inima întristată a scumpei noastre Ana Blandiana şi domnul Romi o va veghea la fel de tandru, ne va surâde blând din cer. Să-i fie aşezat sufletul în lumina celor drepţi!

Comentarii

14/12/16 16:41
DEX

E cam riscant sa scrii „sotul iubitei noastre Ana Blandiana”. Pot fi suspectate intentii sau înclinații neortodoxe. Exprimarea corecta ar fi „soțul iubitei noastre poete Ana Blandiana”. Capcanele limbii sunt numeroase! Si novicii cad cu usurinta in ele.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5