"Un copil care citeste este un copil care gandeste " ( Antoine de Saint Exupéry)

Moş Nicolae îţi aduce... o carte

Mos Nicolae poate aduce si o carte , (cu atat mai pretuita daca ea este in limba franceza), nu numai dulciuri sau telefoane mobile celor mici !

Cel care este cunoscut drept Sfantul Nicolae , protectorul copiiilor, al saracilor si pelerinilor este o figura emblematica a crestinatatii secolului III-IV, cunoscut ca episcop de Myra, regiune din sud -vestul Turciei ( in apropiere de Antalya) a reunit in ajun de sarbatoare, 30 de invatacei intre 11-14 ani de la 4 scoli din judetul nostru .

Cei care l-au celebrat in 5 decembrie, la Colegiul National Andrei Muresanu,prin participareala Concursul de recitare de poezie si creatie artistica in limba franceza
Mos Nicolae iti aduce o carte, editia a II-a, au reprezentat atat mediul urban cat si cel rural : Scoala Gimnaziala Stefan cel Mare , Colegiul National Andrei Muresanu , Liceul cu Program Sportiv Bistrita, Scoala Gimnaziala Petris .

Elevii insotiti de profesorii care i-au pregatit au participat la un concurs de recitare de poezie in limba franceza dar si de creatie artistica ( afise avand tema concursului sau felicitari tematice ) . Au primit premii si mentiuni un numar de 26 de elevi, iar 20 de elevi francofoni entuziasti au castigat carti in limba franceza . Toti elevii au primit diplome pentru performanta lor,motivatia si interesul pentru limba lui Voltaire.
Fondul de carte pentru premierea elevilor a fost asigurat de ARPF ( Asociatia Romana a Profesorilor de Franceza) -filiala BN , partener in proiect.

Ambianta de concurs si de sarbatoare in acelasi timp a fost asigurata de echipa proiectului : prof. Palalogos Melania, Pop Simona , Lupsor Maria, Coltea Angela, documentarist Nicoleta Butuza, dar si invitati precum prof.Mioara Abrudan , membru in juriu la sectiunea recitare, sau Doina Macarie , parinte emotionat dar si profesor colaborator.

Coordonator Proiect,
prof.Cristina Iurisniti, CNAM Bistrita

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5