Moşul a poposit la copiii din comuna Şanţ. Primarul Ioan Szabo: Promit că nu am să vă dezamăgesc

Moşul a făcut, ca în fiecare an, un popas pe la copiii din comuna Şanţ. Chiar dacă afară a fost frig, în sufletele de copii s-a simţit bucuria sărbătorilor de iarnă. Toţi copiii comunei au primit câte un cadou consistent din partea „trimisului moşului”, primarul ing. Ioan Szabo.  De la eveniment nu au lipsit nici prieteni ai şănţenilor, adică vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Vasile Puica, dar şi senatorul PSD, Ioan Deneş.  Bucuria venirii moşului  a fost completată de prezenţa unui grup de colindători ai Şcolii Gimnaziale din localitate, a artiştilor locali dar şi a interpretei Ionela Moruţan care a făcut ca prin farmec să dispară efectul frigului pentru că oamenii s-au prins în horă animaţi de melodiile ei.

Primarul a făcut şi un scurt bilanţ al activităţii sale din acest an şi a adus câteva veşti bune consătenilor săi : „Dragi şănţeni, iată că a mai trecut un an din fiecăruia, cu bune şi rele, cu bucurii şi supărări, dar aşa e viaţa. Vin înaintea dumneavoastră cu o prezentare succintă a proiectelor care urmează a fi duse la bun sfârşit în perioada 2018-2019.

Astfel, avem câştigate proiecte pe fonduri europene şi fonduri guvernamentale în valoare de 6 milioane de euro. În următoarea etapă vom asfalta toate străzile din comuna Șanț, drumurile forestiere cum sunt Valea Măriilor, Pârâul Lupului, Cobășel și altele, vom construi două poduri peste Someș, unul în Șanț și unul în Valea Mare. La începutului lui 2018 vom da în folosință Casa de nunți din centrul localității. În 2018, ca și până acum, vom asigura lemnul de foc pentru încălzirea locuințelor, iar persoanele care nu au beneficiat de lemn de molid în 2017 vor beneficia în 2018. Vom acorda în continuare câte 10 burse lunare atât pentru i de liceu, cât și pentru studenți, iar copiii care învață la liceele din Năsăud și Bistrița vor continua să fie transportați la aceste instituții, în fiecare zi, de la Șanț, cu cele două microbuze școlare și, de asemenea, vom susține Ansamblul Folcloric “Izvorul Someșului” .

 Vă mulțumesc pentru fiecare vorbă de încurajare pe care o primesc, la fel cum țin să le mulțumesc celor care se roagă pentru mine și comuna Șanț, iar acum, în prag de sărbătoare, bucuria păstorilor din Câmpia Betleemului să se reverse în casele dumneavoastră, să vă bucurați de trăinicia și înțelepciunea dumneavoastră, să vă bucurați de copii, dar și copiii de părinți. Promit că nu am să vă dezamăgesc și mă voi strădui întotdeauna să rămân un om plin de credință și respect. La Mulți Ani!”.

Seara s-a încheiat cu un spectaculos foc de artificii şi cu promisiunea moşului că va ajunge şi anul viitor în localitatea de unde izvorăşte Someşul.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5