Muzica clasică, aplaudată la Rodna

Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud prin Centrul Judeţean pentru Cultură Bistriţa-Năsăud, în colaborare cu Biserica Romano-Catolică Rodna, au organizat un concertul de muzică clasică, ce s-a desfăşurat în primitorul spaţiu al Bisericii Romano-Catolică Rodna. Alexandra Hordoan – mezzosoprană, Cristina Bălan – soprană, Horaţiu Ruşti – bariton, acompaniaţi de Olga Adriana Bortaş la pian, au oferit publicului numeros un program cu piese religioase şi arii din opere celebre. Au putut fi audiate: Ave Maria- Schubert, Panis Angelicus - Cesar Franck, dar şi Tiberiu Brădiceanu.

“Pentru mine a fost surprinzător faptul că publicul s-a dovedit a fi un bun cunoscător al genului. Dorim ca după stagiunea de la Bistriţa Grupul Pro Opera să susţină o serie de concerte şi în judeţ, pentru că publicul cere acest lucru”, declară directorul Centrului Judeţean pentru Cultură, Florin Vasile Şomlea.

În publicul de la Rodna s-au aflat şi primarul Alexandru Năşcan. Preotul bisericii gazdă, Attila Kiss, împreună cu conducerea CJC, au stabilit un protocol de colaborare, prin care va fi o stagiune de muzică clasică, în mai multe biserici romano-catolice din ţară şi străinătate.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5