Un fapt de cultură

În condiţiile de astăzi orice manifestare cu caracter cultural trebuie salutată şi apreciată, ea reuşind să iasă din cenuşiul vieţii cotidiene.

În acest sens, concertul de orgă organizat de Biserica Romano-Catolică din Rodna vine să contribuie la crearea unui mic eveniment cultural. Concertul a avut loc sâmbătă, 23 august 2008, la ora 18 şi a fost susţinut de Gered Istvan, cantorul-organist al Bisericii Sfânta Treime din Cluj-Napoca şi student în anul III la Conservatorul de Muzică “Gheorghe Dima” din acelaşi oraş, care a interpretat lucrări din Johann Sebastian Bach, Zoltan Kodaly, Felix Mendelson-Bartholdy, Domenico Zipoli şi piese de muzică gregoriană. Tânărul organist a interpretat cu multă acurateţe şi profesionalism aceste piese de muzică pentru orgă. La sfârşitul concertului, tânărul organist a fost răsplătit cu vii aplauze.

Acest concert a avut loc şi datorită sprijinului financiar oferit de Primăria Rodna pentru repararea acestei vechi orgi, donată Bisericii Romano-Catolice din Rodna de groful Zichy Dominic la sfârşitul secolului al XIX-lea.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5