Năsăudenii sărbătoresc Ziua Naţională a României

Ca în fiecare an, de 1 Decembrie – Ziua Naţională a României – năsăudenii se întâlnesc în centrul oraşului, la Monumentul Eroilor din Parcul central, începând cu ora 10.00. După un Te Deum oficiat de preoţii urbei şi depunerile de coroane de flori, primarul oraşului, ing. Dumitru Mureşan, vorbeşte despre eroii căzuţi în lupte, salutându-i pe veteranii de război, din an în an tot mai puţini… Un mic spectacol artistic – cântece şi versuri patriotice vor oferi participanţilor la manifestare, elevii clasei a IV-a a C.N. „George Coşbuc”, Şcoala de Aplicaţie, prof. Dorel Al. Coc (director) şi învăţătoarea Adriana Svinţiu, cu participarea Fanfarei din Telciu, instructor Ioan Mureşan.

În holul Primăriei oraşului Năsăud, la etajul I, se va putea viziona expoziţia de pictură cu tema „Pentru tine, ţara mea”, realizată de elevi de la Clubul Copiilor Năsăud, director prof. Dorina Buia, prof. coordonator Mihalache Gava Mircea, după care, în sala de festivităţi, profesorul Ioan Seni ne va vorbi despre „Năsăudenii şi Marea Unire”, prezentare power point. De la 11.30 demarează spectacolul festiv cu ansamblul „Muguraşul” al Şc. Gen. „Mihai Eminescu”, instructor prof. Ioan Talpoş, grup vocal instrumental, suită de dansuri de pe Someş şi „Sucitoarele”, solişti vocali Ancuţa Morar şi Coralia Cozma.

Un moment cu totul inedit va fi cel de folk susţinut de Alexandra Sidor şi Alexandru Ionaşc. Apoi, ansamblul „Someşana” al Casei de Cultură „Liviu Rebreanu”, director Pahone Pop, instructor Florin Persecă, va încânta cu o suită de dansuri şi soliştii Bianca Pop, Anamaria Marti şi Liviuţa Istrate.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5