Năsăudul, sărbătorește ZIUA IMNULUI NAȚIONAL

În organizarea Asociațiunii ASTRA, ediția a VII-a, Cercul oraș Năsăud, în colaborare cu Primăria și Casa de Cultură, sâmbătă 28 iulie 2018, ora 1200, în sala de conferințe a Casei de Cultură „Liviu Rebreanu” din Năsăud, se va sărbătorii Ziua Imnului Național al României.
În program:
1. Scurt istoric al Imnului Național al României, prezintă:
• prof.dr. Gheorghe Pleș – Răsunetul Imnului Național;
• Col. (r) Ioan Boțan – Imnul Național și Armata.
2. Susținerea unei Conferințe intitulată „Identitate etnoculturală, conștiința națională și afirmare universală” semnată de prof.dr. Corneliu Bucur, prezintă scriitorul Dan Popescu.
3. Program artistic dedicat evenimentului: cântece și poezie, susținut de astriștii talentați;
• Moderator – Floarea Pleș – președ. Cercului Astra oraș.
Așteptăm prezența astriștilor și a iubitorilor de țară și cultură.

Comentarii

28/07/18 12:01
comentator

Trebuie sa ne respectam Imnul National cu toata dragostea noastra de roman, indubitabil. Problema este ca ar cam trebui modificat si ales alt IMN NATINAL, cu o melodie usor de cantat de toata lumea si scurta in versuri .
Asa cum este imnul nostru astazi, are o melodie pe un ton mult prea ridicat, foarte greu de intonat si cantat si cu aceasta " poezie " ( chiar patriotica si simbolica fiind ea ) foarte lunga , nici 5% din populatia majora, nu stie mai mult de 1-2 strofe ...
Repet. Asta este IMNUL NOSTRU, asa trebuie sa-l respectam cum este el conceput, dar poate ca totusi " fil.f.izonii " nostrii care l-au conceput, se gandesc ori sa revina la imnul de dinainte ( care era mai usor de interpretat ) , ori sa conceapa altul mult mai accesibil .
Sa nu intelegeti ca eu as fi impotriva LUI ...

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5