Astra năsăudeană marchează Ziua Imnului Național al României

Despărțământul Asociațiunii Astra Năsăud, prin Cercul Astra oraș, organizează în ziua de 29 iulie 2021, începând cu ora 1200, sărbătorirea Imnului Național al României, în cea de a VII-a ediție, o sărbătoare de suflet și profund patriotism.
Evenimentul se va desfășura la Biblioteca orășenească „Veronica Micle” Năsăud, în colaborare cu Consiliul Local și Primăria orașului, Casa de Cultură „Liviu Rebreanu” și Liga Scriitorilor filiala Năsăud.
În program:
- Intonarea Imnului Național al României.
- Mesajul primarului – Dorin Vlașin.
1. În cadrul colocviului:
- Scurt istoric al Imnului, cu prezentare power point, cu trecere în revistă a Imnurilor pe care România le-a avut de-a lungul vremii:
- Prezintă col (r) Ioan Cordovan - președ. Secțiunii Istorice din cadrul Despărțământului Astra.
- Importanța Imnului Național în timpul ceremonialelor militare.
- Prezintă col (r) Ioan Boțan președ. Despărțământului Astra Năsăud.
- Tablou biografic al poetului Andrei Mureşanu.
- Prezintă, prof. Doina Cantor – dir. Liceului Silvic Năsăud, ca descendent din neamul „Mureșenilor”.
2. Lansări de carte: Revista Astra Năsăudeană cu Nr.17 (43) iunie 2021, revistă semestrială de cultură și opinie editată de Despărțământul Astra și filiala Năsăud a Ligii Scriitorilor.
3. Moment artistic: Recital poetic și muzical, susținut de astriștii talentați.
4. Opiniile participanților.
5. Un moment de socializare ținând seama de actualul context epidemiologic.

Floarea Pleș
Președ. Cerc Astra oraș Năsăud

Comentarii

28/07/21 09:17
Gica

Este bine si trebuie sa respectam simbolurile nationale, dar vechiul imn " Trei culori " era mult mai frumos, mai meldios si mai usor de memorat si interpretat de toata lumea. Actualul are o " poezie " mult pre lunga si greoaie si o intonatie foarte grea de interpretat si apoi... cred ca deja este desuet si nu mai este de actualitate, Revolutia romana fiind " trecuta " demult . Este o parere personala si nu trebuie s-o luati in seama , ori in nume de rau (nicidecum ) si asta nu inseamna ca nu-mi iubesc Stema si Imnul National . . . ptr ca nu se pot crea cate " una " pentru fiecare " moft ori parere personala " .

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5