“Ne/ liniştea” de la Rapsodia

Care e cel mai frumos cadou pentru ochi? Arta, ne răspunde Lucian Szekely-Rafan, în cadrul expoziţiei sale „Ne/liniştea”. La restaurantul Rapsodia, vă puteţi delecta cu desenele extraordinare şi ieşite din comun ale artistului, până în data de 1 martie 2017.

            Vineri, 9 decembrie, a avut loc vernisajul acestei expoziţii. La ora 18, s-au adunat iubitori de artă care i-au ascultat pe Alexandru Uiuiu şi Diana Morar vorbind despre creaţiile artistului. Profesoara Diana Morar, curatorul expoziţiei, a spus că îl admiră pe desenator, deoarece foarte mulţi graficieni ar fi intimidaţi de o pânză atât de mare precum unele din expoziţie, înarmaţi fiind doar cu un creion mecanic. Scriitorul Alexandru Uiuiu a comparat arta plastică a graficianului cu literatura, dorind să găsească puncte comune între cele două. Artistul a spus şi el câteva cuvinte, explicând o parte dintre creaţiile sale. Ulterior, spectatorii au fost invitaţi să servească nişte aperitive, alături de un pahar de vin şi de... un tablou inedit.

            Expoziţia este un real succes, ne prezintă o lume desprinsă din basme, asemănătoare chiar cu cea a lui Lewis Carroll din Alice în Ţara Minunilor. Sunteţi invitaţi, aşadar, să luaţi cina alături de nişte creaţii fantastice, care ne arată cum vede Lucian Szekely-Rafan secolul XXI.

 

Ioana Ilinca Moldovan, clasa a X-a,

Jurnalism, Palatul Copiilor Bistriţa

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5