Nevăzătorii din judeţ antrenaţi în concursurile „Prietenii cărţii Braille” şi „Lectură rapidă şi corectă în alfabetul Braille”

O activitate deosebită, utilă şi cu multiple valenţe s-a desfăşurat la sediul Filialei Judeţene ANR BN, în 26 septembrie, începând cu ora 9.30, la care a participat un număr important de nevăzători de pe întreg teritoriul judeţului, care au participat la faza judeţeană a concursurilor destinate exclusiv nevăzătorilor - „Prietenii cărţii Braille” şi „Lectură rapidă şi corectă în alfabetul Braille” .
Într-o organizare de excepţie, în care preşedintele Filialei Judeţene ANR BN – Iacob Pop, omul care se implică, cu sufletul şi inima în rezolvarea problemelor nevăzătorilor, cel care-i canalizează şi-i antrenează în activităţi specifice, a pus umărul pentru a avea cele mai bune condiţii de desfăşurare a concursurilor, ajutat fiind de Elena Pop – secretar executiv a filialei şi Emilia Negruşa – contabil.
Un juriu exigent, format din Aurel Coman – preşedintele juriului, Alisia Costin – membru şi Iacob Pop – membru, au jurizat concurenţii, acordându-le punctajul concurenţilor, după baremele stabilite de regulamentul concursului.
La acest concurs subiectul dezbătut a fost de un mare grad de dificultate, fapt care a cerut un efort deosebit concurenţilor în a asimila o multitudine de informaţii şi detalii de ani, localităţi, întâmplări etc.
La cel de-al doilea concurs, „Lectură rapidă şi corectă în alfabetul Braille”, concurenţii pentru acest concurs au avut de îndeplinit sarcina de a citi o pagină scrisă în alfabetul Braille în timp de 100 de secunde, fapt ce a presupus un efort al pipăitului şi sintezei cu al treilea ochi deosebit pentru a se încadra în barem.
Acelaşi juriu a întocmit clasamentul, în urma punctajului obţinut, fiind foarte obiectiv în acordarea punctelor la concurenţi, dacă au greşit.
De remarcat faptul că implicarea, strădania şi participarea concurenţilor, de diferite vârste, este un fenomen obişnuit şi lăudabil în cadrul filialei.
La finalul acţiunii a avut loc un sensibil şi de suflet eveniment, la iniţiativa preşedintelui Filialei Judeţene ANR BN – Iacob Pop, fiind sărbătorit Teofil Moldovan, la împlinirea vârstei de 70 de ani, un om care s-a implicat în activităţile filialei.
Pentru întreaga activitate depusă şi devotamentul faţă de cauza nevăzătorilor i-a fost înmânată „Diploma de merit”, primind felicitările şi urările de rigoare, iar asistenţa i-a cântat „Mulţi ani trăiască!”, urându-i viaţă lungă alături de cei dragi.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5