Nevăzătorii din judeţ în concursuri pentru faza judeţeană „Prietenii cărţii Braille” şi „Citire rapidă şi corectă în Alfabetul Braille”

Într-o organizare de excepţie, cu participarea a numeroşi nevăzători din judeţ, s-a desfăşurat, la sediul Asociaţiei Nevăzătorilor B-N, faza judeţeană pentru două concursuri, la care au participat numai nevăzătorii care cunosc scrierea şi cititul în Alfabetul Braille.
Cel care s-a implicat, ca de obicei, în reuşita activităţii din data de 21.09.2013, începând la ora 9.30, conform planificării concursurilor de către ANR, dl. Iacob Pop – preşedinte Filiala Judeţeană ANR B-N, omul care se dăruie trup şi suflet susţinerii şi rezolvării problemelor nevăzătorilor, persoane care trăieşte şi suferă sau se bucură împreună cu ei, fiind ajutat de d-na Elena Pop – secretar executiv al filialei şi o parte dintre membrii Consiliului Director, au contribuit la desfăşurarea, conform regulamentelor, celor două concursuri, având ca tematică „Prietenii cărţii Braille” şi „Citire corectă şi rapidă în Alfabetul Braille”.
Pentru cele două concursuri juriul a fost alcătuit din Iacob Pop – preşedintele juriului şi preşedinte filială, Maria Brodacs – membru şi Bogdan Mureşan – student şi membru în juriu, care au avut o sarcină dificilă în departajarea concurenţilor.
Meritul examinatorului, d-na Elena Pop, a fost acela că toţi concurenţii au înţeles regulamentul şi baremele în care să se încadreze.
La primul concurs, „Prietenii cărţii Braille”, concurenţii au trebuit să răspundă la cinci seturi de întrebări de 10, 20, 30, 40, 50 puncte, fiind nevoie de întrebări suplimentare pentru departajare.
Câştigătorii, în urma punctajului obţinut, sunt următorii: locul I – Susana Drăguşin, locul II – Teofil Moldovan, locul III – Marieta Petruş şi menţiune – Ioan Filip. Locul I, respectiv Susana Drăguşin, va reprezenta judeţul nostru la faza zonală de la Satu Mare, care va avea loc în 05.10.2013.
La Satu Mare vor participa nevăzători din 10 judeţe, care au ocupat locul I
La concursul „Citire rapidă şi corectă în Alfabetul Braille” concurenţii participanţi nu au întrunit baremul minim de 100 de secunde pentru a citi o pagină în Alfabetul Braille, fapt ce a determinat juriul să nu acorde premii.
Aceste deosebite activităţi au un motivant rol de socializare, schimb de idei, impresii şi rezolvarea unor probleme ale nevăzătorilor, finalul acţiunilor încheindu-se cu un pahar de suc, cafea, apă minerală etc.
A fost o activitate reuşită, merită felicitări conducerea filialei, inclusiv Iacob Pop – preşedintele acesteia, iar noi să nu uităm că nevăzătorii sunt semenii noştri. Felicitări şi câştigătorilor concursului şi succes la faza zonală.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5