ITM BN: 93 accidente de muncă înregistrate anul trecut! Nu toate evenimentele sunt și accidente de muncă!

În 2020, în judeţul Bistriţa-Năsăud au fost înregistrate 93 de accidente de muncă cu 93 de persoane accidentate, dintre care şase persoane au decedat. Pe parcursul anului trecut, au fost comunicate 147 de evenimente, a declarat Gavrilă Rodilă, inspector şef adjunct pentru sănătate şi securitate în muncă din cadrul ITM Bistriţa-Năsăud, la ședința Colegiului Prefectural. Potrivit acestuia, în domeniul silviculturii au fost înregistrate 11 accidente, 5 în domeniul prelucrării lemnului, 5 în domeniul fabricării produselor de cauciuc şi mase plastice, unul în construcţii metalice, 10 în domeniul maşini-utilaje, 9 în construcţii metalice, 9 în construcţii clădiri, 5 în echipamente electrice. Din cele 86 de persoane cu incapacitate temporară de muncă, 57 şi-au reluat activitatea.

          Anul acesta, până în 26 martie, către ITM Bistriţa au fost comunicate 34 de evenimente, fiind înregistrate 6 accidente de muncă, alte cazuri fiind încă în cercetare. Inspectorul şef adjunct Gavrilă Rodilă a ţinut să precizeze că foarte multe evenimente nu fac obiectul Legii 319/2006 a sănătăţii şi securităţii în muncă, fiind cercetate de Poliţie sau Parchet. „Am dat curs oricăror sesizări venite de la presă, de la oameni, nu cred să ne fi scăpat vreun eveniment. Chiar dacă nu a fost cercetat astăzi, nu a fost scăpat din vedere. Toate accidentele au o finalitate la domnul procuror”, a explicat Gavril Rodilă.

Prefectul Stelian Dolha a precizat că a ținut ca această temă să fie pe agenda Colegiului Prefectural dat fiind numărul mare al evenimentelor petrecute în ultima perioadă. „În fiecare primăvară şi toamnă se întâmplă accidente de muncă şi vorbim foarte puţin despre ele. Mi se pare că în Bistriţa-Năsăud sunt destul de multe accidente de muncă, numai săptămâna trecută, indiferent dacă vorbim de accidente de muncă în construcţii sau pe sectorul agricol, au fost patru. E deja îngrijorător. Avem bărbatul de la Rodna care a căzut de pe schele în Someş, avem călugărul de la Parva care a ajuns în spital în Cluj, avem bărbatul căruia i-au fost strivite picioarele de un utilaj agricol şi tânărul care s-a accidentat cu un fierăstrău electric”, a precizat prefectul Stelian Dolha.

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5