Castelul Teleki Comlod, Drumul Judeţean 151, zonă de agrement la Colibiţa, Drumul Vinului şi al monumentelor, printre proiectele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud

Preşedintele Radu Moldovan susţine că mai multe proiecte cu finanţare europeană ar putea debuta în 2022 care vizează infrastructura rutieră, infrastructura de sănătate, monumente istorice sau zone de agrement.

         „Unul din proiectele care ar putea începe este DJ 151, 80 de km de drum judeţean. Am semnat anul trecut parteneriatul cu ADR Nord-Vest cu finanţare pe POR. În momentul de faţă este în licitaţie proiectarea tehnică şi consultanţa şi s-ar putea ca într-o perioadă a anului viitor să avem şi finanţarea, adică să se deschidă Programul Operaţional Regional. Avem un parteneriat pentru Castelul Teleki de la Comlod, unde lucrăm la licitaţia de proiectare şi consultanţă tehnică. În urma discuţiilor cu colegii de la ADR Nord-Vest, pregătim două proiecte importante, suplimentare, pe Sănătate – Reabilitarea şi modernizarea Secţiei de Psihiatrie şi Reabilitare, modernizare, extindere a Secţiei de Recuperare, la fostul Hotel Krone”, a declarat preşedintele Moldovan.

         Acesta a menţionat că sunt căutate şi alte oportunităţi de finanţare, mai ales că managerul Complexului Muzeal – Alexandru Gavrilaş, administratorul judeţului – Florin Moldovan, Mihaela Ivan şi Răzvan Cerceja – director executiv la ADI Turism în B-N, lucrează la un proiect care să pună în valoare monumentele istorice, dar şi tradiţia viticolă – „Drumul vinului şi al monumentelor istorice”.

         „Am fost săptămâna trecută împreună cu proiectanţii la Colibiţa. Tot prin ADR Nord-Vest, ne dorim o finanţare pentru amenajarea celor patru hectare de teren pe care le-am concesionat de la Sistemul de Gospodărire a Apelor, de la coada lacului, pentru o zonă de agrement", a explicat preşedintele Moldovan. 

***

Vorbind despre proiectele viitoare, preşedintele CJ BN a menţionat că a avut o discuţie cu preşedintele CJ Cluj, Alin Tişe, legată de finalizarea documentaţiilor şi a protocoalelor legate de Drumul expres Bistriţa-Cluj-Napoca. O astfel de discuţie a avut loc şi cu primarul Ioan Turc, atât despre drumul expres, cât şi despre varianta ocolitoare a municipiului Bistriţa.

„Avem modelul de succes al Primăriei şi CL Beclean. Se ştie tot ce trebuie făcut. Am avut o discuţie cu doamna Amărăzeanu (n.n. – CNAIR), am văzut o deschidere din partea dânsei de a demara cele două proiecte vitale pentru noi – Drumul expres Bistriţa-Cuj şi varianta ocolitoare a municipiului Bistriţa. Am rugat-o să ajute şi oraşul Năsăud care este într-o fază avansată", a precizat preşedintele Radu Moldovan. 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5