Cum alegi espressorul potrivit pentru birou

Dacă îți dorești să te bucuri în fiecare zi de o cafea bună la birou, un espressor reprezintă alegerea perfectă pentru o adevărată experiență gustativă. Este bine cunoscut faptul că espresso reprezintă baza pentru toate rețetele de cafea, fiind o băutură concentrată, cu textură groasă și aromă puternică. Această minunată licoare îți răsfață simțurile, iar datorită substanțelor nutritive și nivelului ridicat de antioxidanți, se pare că este și destul de sănătoasă. Totuși, dacă ții la calitatea băuturii sau vrei să parcurgi o călătorie a senzațiilor stârnite de numeroase combinații savuroase, îți trebuie un aparat de calitate. Iată de ce trebuie să ții cont ca să găsești un espressor potrivit pentru birou:

Acordă atenție tipului de espressor

Există mai multe aparate pentru prepararea cafeli, cu funcții și particularități diferite. Însă, atunci când ești la serviciu nu ai întotdeauna timp pentru pauze, așa că cel mai practic este un aparat cafea cu capsule. Acest tip de espressor vine la pachet cu toate caracteristicile unui dispozitiv manual, dar și cu alte funcții suplimentare. Dată fiind gama variată de capsule, printr-o simplă apăsare de buton poți să faci rapid un espresso, dar și latte machiato, cappuccino sau alte combinații de băuturi.

Dacă îți place să controlezi întregul proces atunci când pregătești cafeaua, chiar și la birou, mizează pe un espressor manual. Într-adevăr, trebuie să faci mai multe operațiuni, dar vei obține o cafea delicioasă. În caz contrar, poți să-ți îndrepți atenția și spre un espressor automat, cu râșniță integrată, care mărunțește boabele de cafea chiar înainte de preparare.

Verifică presiunea aparatului

Atunci când vrei să-ți cumperi un espressor bun trebuie să iei în considerare presiunea. În general, aparatele cu abur, care sunt mai puțin costisitoare, au o presiune inconsistentă. În schimb, espressorul cu pompă oferă o mai bună gestionare a temperaturii și libertate în modificarea setărilor în timpul preparării cafelei. Doar că prețul său este destul de ridicat, iar investiția merită numai dacă îți dorești o butură perfectă.

Ia în considerare modul de alimentare cu apă

Majoritatea espressoarelor se alimentează manual, așa că ar fi indicat să optezi pentru un aparat cu un rezervor mai mare deoarece la birou și consumul este ridicat. Desigur, există și modele de espressoare care se conectează direct la o sursă de apă, doar că au un preț ridicat și pot deveni destul de zgomotoase atunci când are loc umplerea cu apă.

Asigură-te că aparatul este ușor de curățat și întreținut

Înainte de a lua o decizie ai grijă să te informezi cu privire la modalitatea de curățare și întreținerea espressorului. Este important să nu întâmpini dificultăți în acest sens și să scapi rapid de această sarcină pentru a putea aloca timp treburilor importante. Varianta cu capsule este ideală când vine vorba de curățarea dispozitivului pentru că nu necesită decât golirea recipientului unde se strâng pastilele goale. La polul opus, cel mai complicat este espressorul manual, care trebuie spălat cu atenție după fiecare utilizare.

Alegerea unui aparat potrivit ține doar de preferințele tale și de modul în care îți dorești să prepari cafeaua espresso. Însă, dacă vorbim de un consum ridicat și necesitatea preparării rapide a diferite combinații de cafea, cel mai bine ar fi să iei în calcul un espressor cât mai practic. Oricum, cu un aparat bun, o cafea de calitate, puțină practică și multă răbdare, îți vei umple ceașca zi de zi cu o băutură fină.

Sursa foto: https://www.pexels.com/photo/woman-holding-cup-of-latte-1260591/

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5