Prefectul Teoful Cioarba și specialiștii de la Casa Județeană de Pensii Bistrița-Năsăud s-au întâlnit cu minerii pensionari de la Rodna

La finele săptămânii, la Rodna a fost organizată o întâlnire de lucru a prefectului Teofil Cioarba și a reprezentanților Casei Județene de de Pensii Bistrița-Năsăud cu pensionarii din sectorul minier. Pe de o parte, directorul executiv Sanda-Alina Vișan, directorul executiv adjunct Andreea Deme și Mirela Curac - șef Serviciu juridic, comunicare și relații publice au prezentat principiile și modul de recalculare a pensiilor conform Legii nr. 360/2023 privind sistemul public de pensii, iar, de cealaltă parte, pensionarii minieri și-au spus nemulțumirile.
Instituția Prefectului județului Bistrița-Năsăud a luat act de solicitările pensionarilor mineri din comuna Rodna, în contextul reformei sistemului de pensii.
"În calitate de reprezentant al Guvernului României în județul Bistrița-Năsăud, prefectul județului se va asigura că problemele ridicate de pensionari vor fi comunicate, urmând ca memoriul întocmit să fie transmis atât primului-ministru cât și ministrului Muncii și Solidarității Sociale, în vederea analizării și clarificării problemelor semnalate.
Dorim să mulțumim domnului primar Tinu Grapini pentru deschiderea și ajutorul oferit, urmând ca în perioada următoare reprezentanți ai Casei de Pensii să se deplaseze la sediul primăriei pentru a analiza situația cetățenilor nemulțumiți. Rămânem în continuare angajați în sprijinul cetățenilor, asigurându-i că toate procedurile vor fi desfășurate în conformitate cu legea, cu scopul de a proteja drepturile și interesele", a transmis Instituția Prefectului, într-o informare de presă.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5