Tinerii bistrițeni - tineri europeni, proiect implementat de Asociația Tineri pentru Comunitate Bistrița

Comunicat de presă

În perioada mai-septembrie 2024, Asociația Tineri pentru Comunitate Bistrița a implementat proiectul „Tinerii bistrițeni - tineri europeni”, finanțat din bugetul local al municipiului Bistrița pe anul 2024, domeniul internațional.
Scopul proiectului a fost de a crește nivelul de conștientizare a 20 de tineri bistrițeni cu privire la Uniunea Europeană, rolul instituțiilor europene și în special a Parlamentului European, modul în care sunt aleși membri Parlamentului European, modul în care se votează în România și în alte state membre UE, dar și cum se organizează alegerile europene.
În acest sens, activitatea principală a proiectului s-a desfășurat la Strasbourg în perioada 1-4 iunie 2024, unde un grup de 5 tineri și 1 coordonator au avut oportunitatea de a vizita instituții care promovează valorile europene, democrația și drepturile omului, precum: Parlamentul European, Consiliul Europei, Centrul European de Tineret. Participanții noștri au răspuns și la provocarea de a intervieva tinerii din Strasbourg pe tema importanței participării la vot având în vedere organizarea alegerilor europene din iunie 2024. Nu în ultimul rând, tinerii bistrițeni au luat parte la activități culturale și au descoperit principalele atracții turistice ale frumosului oraș francez.
La întoarcerea în țară, participanții au prezentat colegilor din școlile lor și voluntarilor din cadrul asociației activitățile derulate și cunoștințele acumulate în urma vizitei de studiu, iar pentru a face învățarea despre instituțiile UE mai atractivă, au realizat chiar și un quiz folosind aplicația Kahoot.
În luna septembrie, am dedicat câteva zile realizării unei cercetări privind gradul de informare a tinerilor bistrițeni despre Uniunea Europeană, instituțiile sale, alegerile europene, participarea la vot, dar și gradul de satisfacție privind oportunitățile de petrecere a timpului liber, transportul local, șansa tinerilor de a avea un loc de muncă stabil și accesul tinerilor la servicii medicale de calitate în municipiul Bistrița.
Rezultatele proiectului nostru sunt colectate într-un ghid postat în format digital pe site-ul https://asociatiatineripentrucomunitate.ro/.
Asociația Tineri pentru Comunitate Bistrița

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5