BEJ a respins candidaturile propuse de Alianța pentru Unirea Românilor la alegerile pentru Camera Deputaților și Senat

Biroul Electoral de Circumscripție Județeană nr. 6 Bistrița-Năsăud a decis, cu majoritate de voturi, să respingă candidaturile propuse de Alianța pentru Unirea Românilor la alegerile pentru CAMERA DEPUTAŢILOR și SENAT din 1 decembrie 2024.Împotriva deciziei pot formula contestaţie la Tribunalul Bistriţa-Năsăud, cetăţenii cu drept de vot, partidele politice, alianţele
politice, alianţele electorale şi organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale, în termen de cel mult 48 de ore de la afişare, se arată în deciziile nr. 19 și nr. 20 din 17.10.2024, postate pe site-ul Instituției Prefectului Bistrița-Năsăud.
*** 
"În situația de față, statutul partidului prevede expres la art. 51 alin.3 litera f că propunerile de candidați se fac sub semnătura a două persoane, respective președintele partidului și președintele CNC. 
Examinând propunerile de candidați, se constată că acestea au  fost făcute doar sub semnătura președintelui partidului, lipsind semnătura președintelui CNC, sens în care se reține că nu este îndeplinită condiția premisă prevăzută de art. 52 alin.8 din legea nr.208/2015", se arată în Decizia 19/17.10.2024  a  Biroului Electoral de Circumscripţie Județeană nr. 6 Bistriţa-Năsăud. 
Aceeași motivare este și în Decizia 20, prin care se respinge lista de candidați de la Senat, doarece, potrivit Statutului partidului Alianța pentru Unirea Românilor, propunerile de candidați se fac sub semnătura a două persoane, respectiv pregedintele partidului și președintele CNC, iar semnătura președintelui CNC lipsește. 
Președintele Consiliului Național de Conducere (CNC) al  AUR este europarlamentarul Claudiu Târziu.
 
 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5