Nouă muncitori …nedeclaraţi, descoperiţi la un singur angajator

Controalele pentru depistarea muncii nedeclarate, începute din 2 mai, au continuat şi săptămâna trecută. Echipele mixte, formate din innspectori de muncă, poliţişti, jandarmi şi comisari ai Gărzii Financiare, au verificat, în perioada 9-13 mai, un număr de 20 angajatori, la care ua fost identificate 11 persoane fără forme legale de angajare care munceau la trei societăţi comerciale de pe raza judeţului Bistriţa-Năsăud.

Potrivit inspectorului şef de la Inspectoratul Teritorial de Muncă Bistriţa-Năsăud, numai la o singură firmă au fost depistate nouă persoane fără acte de angajare, angajatporul primin o amendă de 80.000 lei. Suplimentar, “s-a întocmit şi înaintat adresă către IJP BN în vederea soluţionării cazului, întrucât s-au încălcat prevederile art.279 alin.3 din Legea 40/2011 (Codul Muncii) modificat”. În fapt, prin modificările aduse legii, constituie infracţiune şi se sancţionează cu închisoare de la unu la 2 ani sau cu amendă penală primirea la muncă a mai mult de 5 persoane, indiferent de cetăţenia acestora, fără încheierea unui contract individual de muncă.

În total, pentru nerespectarea prevederilor legale în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă au fost aplicate amenzi în cuantum de 100.000 lei.

Altfel, săptămâna trecută, au fost înregistrate în baza de date REVISAL a I.T.M. Bistriţa-Năsăud un număr de 1378 contracte individuale de muncă.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5