Noua staţie de epurare este în lucru

După ce în oraşul Beclean tratarea apei potabile a devenit realitate la parametri superiori şi la standarde europene, datorită unei investiţii majore din fonduri europene accesate în baza unui Masterplan derulat la nivel de judeţ pentru reabilitarea reţelelor de apă şi canalizare, a venit acum rândul staţiei de epurare a oraşului de pe Someş să beneficieze, în cadrul aceluiaşi program, de un proiect de construire a unei staţii noi.
Demolarea staţiei vechi de tratare, în acest caz, a însemnat valorificarea la fier vechi în interesul bugetului local, în baza unei decizii luate în vară în forul legislativ local.
În loc, se ridică un nou obiectiv, staţia nouă de epurare a oraşului Beclean, totul pentru a prelucra în condiţii moderne apele reziduale provenite din canalizarea oraşului.
Pe lângă tehnologia superioară, diferenţele constau în adaptarea capacităţii la actualele date urbanistice teritoriale, care au depăşit considerabil forţele fostei staţii de epurare situate la podul Coldăului.
Lucrările sunt în plină desfăşurare şi la acest obiectiv important pentru comunitatea locală şi pentru infrastructura oraşului, activităţile de pe şantier derulându-se conform graficelor prevăzute în proiect.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5