Staţie de epurare şi extindere a infrastructurii de apă/apă uzată la Feldru

SC Aquabis SA Bistriţa a lansat licitaţia pentru extinderea reţelelor de distribuţie a apei, a reţelei de canalizare şi de edificare a staţiei de epurare din Feldru, în cadrul proiectului “Extinderea şi modernizarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Bistriţa-Năsăud”.

Potrivit anunţului postat pe SEAP, valoarea estimată a contractului este de 13.209.909 lei, fără TVA, durata execuţiei fiind de maximum 20 luni de la data atribuirii, fără a depăşi data de 31.12.2013, iar perioada de notificare a defectelor este de 12 luni.

În fapt, contractul include proiectarea şi execuţia lucrărilor pentru extinderea reţelelor de distribuţie a apei, reţelelor de canalizare şi construcţie staţie de epurare în Feldru, dar şi elaborarea documentaţiei pentru obţinerea de avize şi autorizaţii, pregătirea personalului de exploatare, testarea şi punerea în funcţiune şi menţinerea staţiei în funcţiune pentru conformare cu parametrii garantaţi.

În cifre, vorbim de alimentare cu apă pe o lungime de doi kilometri, reţea de canalizare cu o lungime de 4,029 kilometri, conductă de refulare de 0,77 km şi de edificarea unei staţii de epurare.

Asocierile de firme interesate să-şi adjudece aceste lucrări au îşi pot depune ofertele până în 24 aprilie, dată la care vor fi deschise şi plicurile. Câştigător va fi desemnat ofertantul care propune preţul cel mai scăzut.

Proiectul “Extinderea şi modernizarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Bistriţa-Năsăud”, cofinanţat din Fondul de Coeziune, prin Programul Operaţional Sectorial de Mediu, are o valoare de 344.328.828 lei, din care 265.021.293 lei (77%) sumă acordată de către Uniunea Europeană, 40.532.668 lei (12%) asigurată de la bugetul de stat, 6.235.793 lei (2%) de la bugetele locale, iar 32.539.074 lei (9%) reprezintă împrumutul contractat de Aquabis.

În cadrul proiectului, pe lângă cele două contracte de asistenţă tehnică au fost semnate şi contracte de lucrări pentru reabilitarea şi extinderea conductelor de transport şi aducţiuni de apă potabilă în sistemul zonal de alimentare cu apă Bistriţa, dar şi pentru construcţia unei staţii de epurare la Beclean.

Comentarii

22/02/12 20:21
claudiu

A fost folosită o imagine cu staţia de epurare din municipiul Bistriţa. La Feldru, investiţia va fi realizată până în decembrie 2013 şi sperăm să vizitaţi obiectivul. Încă nu cunoaştem locaţia, dar, când aflăm, vă vom comunica acest lucru pentru o corectă informare.

22/02/12 19:23
Vizitător

Frumoasa stația de epurare de la Feldru prezentată în imaginea de mai sus. Felicitări pentru realizarea lucrării. Unde este situată? Se poate vizita?

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5