Nu daţi nicio şansă spărgătorilor de locuinţe!

Peste 400 de pliante care cuprind recomandări pentru siguranţa locuinţei au fost distribuite ieri după-amiază pe Pietonalul Liviu Rebreanu, în cadrul campaniei „Fii precaut! Hoţii nu dorm!”.

Ofiţerii de la Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Bistriţa-Năsăud, poliţişti de proximitate şi elevi voluntari i-au sfătuit pe bistriţeni cum să nu devină victime ale faptelor antisociale, în special ale hoţilor din locuinţe.

Bistriţenii şi nu numai trebuie să ştie că multe dintre furturile din locuinţe au fost comise pe fondul neglijenţei proprietarilor de apartamente care locuiesc la parterul blocurilor şi care au lăsat geamurile deschise când au plecat de acasă, facilitând astfel accesul infractorilor. Forţarea uşii de acces, escaladarea balcoanelor, forţarea ramelor de tip termopan, spargerea lacătelor sunt alte modalităţi de comitere a furturilor din locuinţe. Infracţiunile de acest tip se comit de regulă pe timp de zi între orele 09 – 16, când proprietarii lipsesc de la domiciliu, dar şi pe timp de noapte, iar bunurile vizate sunt de regulă cele uşor valorificabile (electrocasnice, bijuterii, bani, aparatură electronică etc.).

Vine Crăciunul, dar nu este obligatoriu să-l aşteptaţi pe Moşul…lăsând cheia sub covoraşul de la uşă. Nu faceţi tam-tam cu plecarea de acasă şi rugaţi vecinii să vă supravegheze locuinţa. Minunat ar fi ca să aveţi montat un interfon la intrarea în bloc. Oricum, nu prea există lacăt pentru hoţi. În cazul în care aţi fost victima acestui gen de infracţiune nu ezitaţi să apelaţi la 112!

Acţiunea s-a de ieri s-a înscris în Campania de prevenire a furturilor din locuinţe “Fii precaut. Hoţii nu dorm!”, demers preventiv de anvergură naţională, realizat de IGPR în colaborare cu Groupama Asigurări, şi derulat în perioada decembrie 2011 – ianuarie 2012. Poliţiştii vor acţiona constant în perioada sărbătorilor de iarnă atât prin prezenţa activă pentru descurajarea potenţialilor infractori, cât şi cu informaţii preventive pe linie de furturi din buzunare, genţi, locuinţe sau societăţi comerciale.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5