O centrală a făcut scrum o casă în Mureşenii Bîrgăului

Sâmbătă dimineaţa, la ora 2.49, dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bistriţa” a fost informat despre producerea unui incendiu puternic la o gospodărie din Mureşenii Bîrgăului. La faţa locului s-au deplasat patru autospeciale, împreună cu un echipaj de prim ajutor SMURD.
"Incendiul se manifesta violent la o casa de locuit şi la o hală situată în imediata apropiere. Pompierii militari au localizat focarele şi au izolat incendiul pentru a împiedica extinderea flăcărilor la casele vecine. Hidranţii de la care s-a încercat alimentarea au fost defecţi sau au îngheţat din cauza temperaturilor scăzute înregistrate în ultimele zile, pompierii fiind nevoiţi să alimenteze autospecialele de intervenţie de la o sursă de apă situată la aproximativ 12 km de locul producerii incendiului, în localitatea Prundu Bîrgăului" transmite plt. Marius Rus.
Cu ajutorul unui buldoexcavator care a spart gheaţa formată pe cursul unui pârâu din apropiere, pompierii militari au folosit o motopompă pentru a alimenta autospecialele de intervenţie, însă debitul respectivei surse de apă era foarte scăzut.
În urma incendiului, au ars casa de locuit (P+1) în proporţie de 70 - 80 % şi o hală pe o suprafaţă de aproximativ 250 mp. Ambele obiective erau construite preponderent din material lemnos. A fost salvat parterul casei de locuit, pompierii militari evacuând din zona afectată de incendiu aparatura electrocasnică, elemente de mobilier şi diverse articole de îmbrăcăminte. S-a reuşit împiedicarea propagării incendiului la un alt imobil (casă de locuit) situat în aceeaşi curte.
Cauza probabilă a incendiului a fost stabilită ca fiind jarul sau scânteie de la o centrală termică situată într-una din camerele halei.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5