Patru case mistuite într-un incendiu, la Mureşenii Bârgăului

Două case de locuit şi o anexă gospodărească au ars, în proporţie de aproximativ 70%, la fel şi acoperişurile altor două case, în urma unui incendiu petrecut vineri diminaţă, în localitatea Mureşenii Bârgăului.

„Dispeceratul integrat I.S.U. – S.A.J. a fost informat vineri, la ora 05.23, cu privire la izbucnirea unui incendiu la două case de locuit în localitatea Mureşenii Bîrgăului. Trei echipaje ale pompierilor militari din cadrul Gărzii de intervenţie Prundu Bârgăului, cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă, şi un echipaj de prim ajutor SMURD, au pornit imediat spre locul solicitării. Odată ajunşi la locul indicat, pompierii militari au constatat că incendiul s-a extins la alte două case de locuit şi o anexă gospodărească, ameninţând să se propage la altă locuinţă. În cel mai scurt timp, un echipaj al pompierilor militari din cadrul Detaşamentului de Pompieri Bistriţa a ajuns la locul evenimentului”, informează plt. Marius Rus, purtător de cuvânt al ISU BN.

În cele patru case locuiau 12 persoane, dintre care opt copii. Din fericire, toate persoanele au reuşit să se autoevacueze în condiţii de siguranţă din imobilele cuprinse de flăcări. Paramedicii au acordat îngrijiri medicale, la locul intervenţiei, la patru persoane, doi bărbaţi şi două femei, cu vârste cuprinse între 40 şi 80 de ani.
În paralel, pompierii militari au acţionat pentru limitarea propagării focului la a cincea casa şi localizarea şi lichidarea incendiului la imobilele afectate. Flăcările s-au extins rapid, de la un imobil la celelalte, pe de-o parte din cauza cantităţii mari de materiale combustibile din zona de manifestare a incendiului, iar pe de altă parte din cauza distanţei mici dintre case.

În sprijinul pompierilor militari au intervenit opt pompieri voluntari din localităţile limitrofe.

După aproximativ trei ore, incendiul a fost localizat şi lichidat, au fost evacuate bunuri materiale din zonele de manifestare a incendiului şi au fost îndepărtate elemente de construcţie care prezentau riscul prăbuşirii.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5