Incendiu puternic la o casă din Suplai, comuna Zagra

Marţi, 17 iulie, la ora 01.28, dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bistriţa” al judeţului Bistriţa – Năsăud a fost anunţat despre producerea unui incendiu la o casă de locuit din localitatea Suplai, comuna Zagra.
În cel mai scurt timp, două autospeciale de intervenţie cu apă şi spumă şi un echipaj de prim ajutor din cadrul Secţiei de Pompieri Năsăud, împreună cu pompierii voluntari din cadrul SVSU Zagra, s-au deplasat la locul evenimentului. În momentul sosirii la locul intervenţiei, pompierii militari au localizat incendiul care se manifesta la acoperişul imobilului.
,,Din cauza faptului că în apropierea focalului se afla o cantitate mare de materiale combustibile, incendiul s-a propagat, sub acţiunea curenţilor de aer, la o anexă gospodărească ce aparţine proprietăţii învecinate.
Din fericire, nu au fost înregistrate victime omeneşti, pompierii militari şi voluntari au acţionat cu mai multe linii de înaltă şi medie presiune pentru lichidarea incendiului, ulterior acţionând pentru îndepărtarea elementelor de construcţie care prezentau riscul prăbuşirii.
Intervenţia a durat aproximativ 6 ore, pompierii militari reuşind să salveze imobilul de la care a izbucnit incendiul şi casa de locuit din cadrul gospodăriei în care a fost afectată anexa gospodărească.
În urma incendiului, au ars: acoperişul casei de locuit, pe o suprafaţă de aproximativ 110 mp şi anexa gospodărească, în proporţie de 90 % - pe o suprafaţă de aproximativ 30 mp. Cauza probabilă a incendiului a fost stabilită ca fiind un scurtcircuit produs la instalaţia electrică a primului obiectiv afectat de incendiu”, ne-a comunicat purtătorul de cuvânt ISU BN, plutonierul Marius Rus.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5