Trei copii din Livezile au rămas fără acoperiş

Marţi, garda de intervenţie din cadrul Detaşamentului de Pompieri Bistriţa a fost solicitată să intervină la un incendiu produs la o gospodărie din Livezile.
În momentul izbucnirii incendiului, în imobilul afectat se aflau 5 persoane, 2 adulţi şi 3 minori cu vârste cuprinse între 4 şi 10 ani, care s-au autoevacuat. Ajunşi la locul intervenţiei, în urma recunoaşterii, pompierii au constatat că ardeau acoperişul casei de locuit pe o suprafaţă de aproximativ 30 mp şi o anexă gospodărească lipită de respectivul imobil. În grajd erau adăpostite: patru porcine, doi cai şi mai mulţi iepuri, toate animalele fiind evacuate de către proprietari înainte ca imobilul să fie cuprins în totalitate de flăcări.
Două autospeciale de intervenţie din cadrul subunităţii bistriţene, împreună cu pompierii voluntari din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul comunei Livezile, au lichidat focarele în mai puţin de o oră. În urma incendiului, au ars acoperişul casei şi anexa gospodărească în totalitate. Cauza probabilă a incendiului a fost stabilită ca fiind folosirea unui coş de fum deteriorat.
De asemenea, pompierii militari din cadrul subunităţilor din Bistriţa, Năsăud şi Sîngeorz Băi au fost solicitaţi să intervină pentru localizarea şi lichidarea altor trei incendii produse în cartierul Slătiniţa din municipiul Bistriţa, localitatea Nepos, respectiv oraşul Sîngeorz – Băi. Intervenţia rapidă a pompierilor a limitat pagubele materiale, cele trei incendii izbucnind în urma folosirii necorespunzătoare a căilor de evacuare a fumului rezultat în urma utilizării mijloacelor de încălzire, transmite plt. Marius Rus.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5