Intervenţii ISU

*Marţi, 11 septembrie, la ora 12.49, Garda de Intervenţie Prundu Bîrgăului a fost solicitată să intervină pentru lichidarea unui incendiu produs la o gospodărie din localitatea Tureac.
,,Două autospeciale de intervenţie cu apă şi spumă au intervenit pentru localizarea şi lichidarea incendiului produs la mai multe anexe gospodăreşti. Pompierii militari au reuşit să localizeze rapid focarele şi să împiedice propagarea flăcărilor la casa de locuit care era lipită de anexele la care s-a produs incendiul.
Intervenţia a durat aproximativ 90 de minute. În urma incendiului au ars: anexele gospodăreşti pe o suprafaţă de aproximativ 100 mp, 1 bucătărie de vară, 1 şură, 1 grajd, totul în proporţie de 90 %.
Cauza probabilă a incendiului a fost stabilită ca fiind un scurtcircuit electric produs la conductori, cabluri electrice defecte sau neizolate corespunzător”,ne-a comunicat purtătorul de cuvânt ISU BN, plutonierul Marius Rus.

*Miercuri, 12 septembrie, la ora 03.25, dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bistriţa” al judeţului Bistriţa – Năsăud a fost informat despre producerea unui incendiu la o casă de locuit pe raza municipiului Bistriţa, cartier Sărata. Două autospeciale de intervenţie cu apă şi spumă şi un echipaj de prim ajutor din cadrul Detaşamentului de Pompieri Bistriţa s-au deplasat de urgenţă la locul evenimentului.
,,În momentul sosirii la locul intervenţiei, pompierii au constat că ardea o casa de locuit, ulterior flăcările s-au extins şi la o casă învecinată. Pompierii militari au acţionat cu mai multe linii de înaltă presiune pentru localizarea şi lichidarea incendiului. Intervenţia a durat aproximativ două ore, în urma incendiului au ars: la prima casă – acoperişul în proporţie de aproximativ 60 % iar la a doua casă – acoperişul, podul, aparatură electrocasnică, trei paturi şi s-au degradat pereţii şi mobilierul.
Cauza probabilă a incendiului a fost stabilită ca fiind efectul termic al curentului electric la echipamente de iluminat electric amplasate necorespunzător”, ne-a declarat Marius Rus.

*Miercuri, 12 septembrie, la ora 04.13, Garda de Intervenţie Prundu Bârgăului a fost solicitată să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la o casă în localitatea Piatra Fântânele.
,,Două autospeciale de intervenţie cu apă şi spumă din subunitate s-au deplasat de urgenţă la faţa locului. În urma incendiului a ars o anexă gospodărească (bucătărie de vară, şură, grajd) pe o suprafaţă de aproximativ 120 mp. Din fericire nu au fost înregistrate victime omeneşti. Cauza probabilă a incendiului este în curs de stabilire.

Forţe şi mijloace din cadrul I.S.U. „Bistriţa” au intervenit, în ultimele 24 de ore, pentru lichidarea mai multor incendii de vegetaţie uscată înregistrate pe raza judeţului Bistriţa – Năsăud. Împreună cu pompierii voluntari din cadrul Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă din subordinea primăriilor din comunităţile afectate, pompierii militari au lichidat incendii ce s-au manifestat pe o suprafaţă totală de aproximativ 25,4 ha. Incendiile au fost înregistrate în localităţile: Budacul de Jos, Livezile, Sîngeorz - Băi, Strâmba, Chintelnic şi municipiul Bistriţa”, ne-a precizat purtătorul de cuvânt ISU BN, plutonierul Marius Rus.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5