O delegaţie de 65 de bistriţeni se va deplasa la Herzogenrath

Unii vor ajunge şi la Strasbourg

În prima săptămânii a lunii mai, o delegaţie de 65 de bistriţeni, printre care şi edilul Ovidiu Creţu, se va deplasa în oraşul Herzogenrath. Vizita este prilejuită de aniversarea a 25 de ani de când oraşul german este înfrăţit cu Plerin din Franţa şi cinci ani de când Herzogenrath este înfrăţit cu municipiul Bistriţa.

Din delegaţie fac parte 9 reprezentanţi ai administraţiei publice locale, echipa de fotbal de juniori de la Liceul cu Program Sportiv (13 persoane), 12 elevi şi două cadre didactice de la Colegiul Naţional ,,Liviu Rebreanu şi 29 de dansatori de la Ansamblul Folcloric ,,Cununa de pe Someş”.

Manifestările prilejuite de aniversarea unui sfert de veac de înfrăţire între oraşul german şi cel francez se vor desfăşura în perioada 05-09 mai, şi potrivit edilul Ovidiu Creţu, vor fi marcate prin workshopuri, activităţi sportive, discuţii tematice etc.

Cheltuielile privind transportul, masa, cazarea vor fi suportate în cea mai mare parte de autorităţile germane.

La invitaţia Consulatului General al României la Strasbourg, primarul Bistriţei Ovidiu Creţu, însoţit de ansamblul folcloric ,,Cununa de pe Someş”, se va deplasa şi la Strasbourg la evenimentul „Ziua Porţilor Deschise”.

Din minidelegaţia ce se va deplasa la Strasbourg va face parte şi creatorul popular Virginia Linul. Primarul Ovidiu Creţu a menţionat că formularea şi promovarea unui brand turistic reprezintă cea mai provocare, astfel că de 9mai, la Ziua Porţilor Deschise la Parlamentul European de la Strasbourg, municipiul Bistriţa trebuie să se prezinte cu un brand turistic autentic.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5