O inedită galerie – Atelier Art C14 şi Clipele lui Nicuşor Mîţu Coşca

Un frumos şi relevant fenomen artistic plastic s-a derulat la noua şi atractiva galerie de artă „Atelier Art C14”, situată în Bistriţa, pe str. Cerbului, nr. 14, unde a avut loc un deosebit, atractiv şi motivant vernisaj al artistului plastic braşovean – Nicuşor Mîţu Coşca, care a expus o suită de tablouri executate în pretenţioasa şi profesionala tehnică – acuarela, lucrări reunite sub sigla „Clipe”.
În prezenţa unui numeros public avizat şi doritor de hrana sufletească a valoroasei arte, care modelează caractere şi creează stări de înalte şi deosebite trăiri, a vorbit despre valoarea artistului şi a operei expuse, cu argumente şi exemplificări, directorul Muzeului Bistriţa – prof. dr. Cornel Gaiu, care a scos în evidenţă deosebita tehnică în acuarelă şi puterea de creaţie şi compoziţie a artistului.
Deosebita iniţiativa de a crea acest „cuib de cultură” pentru bistriţeni, şi nu numai, aparţine d-nelor Lucica Cudrec – farmacist pensionar şi Cornelia Tersanszki – inginer şi pictor pe sticlă, care a avut şi două expoziţii în Bistriţa, care au reuşit, cu brio, să transforme un local pentru tratarea trupului uman într-o locaţie pentru tratarea sufletului, inimii şi a privirii.
Specialistul în tehnica acuarelei, artistul plastic Nicuşor Mîţu Coşca, de profesie inginer, ne-a mărturisit şi a precizat publicului prezent că este bucuros că expune pentru prima dată în Bistriţa, mulţumeşte doamnelor pentru iniţiativă, că a întâlnit un public cald, cu interes pentru pictura în acuarelă, are un sentiment de entuziasm legat de perspectiva revenirii la Bistriţa, aici fiind o oază de cultură. A fost o zi de demonstraţie, de a lucra în armonie cu publicul select şi avizat, tehnica acuarelei fiind una grea, iar hârtia folosită este una din bumbac 100%.
Menţionăm faptul că artistul plastic Nicuşor Mîţu Coşca a expus de 15 ori la Paris, iar la toamnă va avea o expoziţie la Iaşi.
Criticul de artă Roxana Bărbulescu spune despre acuarelele lui Nicuşor Mîţu Coşca: „Peisajele sale sunt construite în ritmuri şi raporturi cromatice susţinute şi de succesiunea planurilor în adâncime, de perspectiva liniară sau atmosferă, artistul manifestând o autentică sensibilitate poetică”.
Atmosfera vernisajului a fost întregită de talentata elevă Paulina Satmar, elevă a profesoarei Leila Bătinaş, din cls. a VIII-a de la Liceul de Muzică „Tudor Jarda” Bistriţa, care a interpretat frumoase piese muzicale la flaut.
Expoziţia va fi deschisă timp de o lună calendaristică, este cu vânzare, iar doritorii de frumos şi valoros sunt aşteptaţi, cu drag.
O zi şi un fenomen de înalte sentimente de mângâiere a sufletului, văzului, inimii, pentru cei cu o sensibilitate aparte.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]