O năsăudeancă, primită în Academia Artelor Tradiţionale din România

În cadrul Zilei Internaţionale a Muntelui, eveniment derulat la Vatra Dornei, s-au dezbătut o serie de proiecte legate de satul tradiţional şi arhitectura acestuia, judeţul Bistriţa-Năsăud fiind dat drept exemplu la bune practici montane. Printre invitaţii acestei ediţii s-a numărat şi vicepreşedintele Forumului Montan din România, preşedinte al filialei judeţene, Emil Iugan.
O surpriză pentru judeţul nostru a fost primirea, după ani buni, a unui nou membru în Academia Artelor Tradionale. Este vorba despre Mihaela Poll, meşter popular din Rodna. Dragostea pentru păstrarea tradiţiilor, a costumului şi podoabelor autentice de pe Valea Someşului o are de la mama sa, renumitul meşter Lucia Todoran, şi ea membră a Academiei.
Din judeţul nostru au mai fost membri regretata Valeria Peter Predescu, meşterul popular Aurica Brânduşa şi sculptorul Ilie Guşă.
O felicităm pe Mihaela Poll, titlul acordat de prof. Corneliu Bucur, de la Muzeul Astra Sibiu, fiind unul care vine în urma muncii şi a seriozităţii cu care s-a aplecat asupra tradiţiilor noastre şi este înmânat foarte rar. Este o bucurie şi pentru judeţul nostru primirea tânărului meşter popular în acest forum.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5