O nouă experiență Erasmus+ pentru elevii Școlii Gimnaziale Ștefan cel Mare, în Spania

În perioada 4-8 noiembrie 2019, patru elevi din clasa a VII -a au avut ocazia să participe la prima activitate de învățare pentru elevi din cadrul proiectului Start-EU-Up coordonat de Șc. Gimn. Ștefan cel Mare în parteneriat cu școli din Spania, Italia, Turcia, Portugalia și Croația, proiect care dorește continuarea proiectelor Eramus+ ale școlii, cu tematica „ antreprenoriat școlar” începută în urmă cu 3 ani. De data aceasta, ne adresăm ciclului gimnazial și abordăm teme concrete legate de piața muncii și antreprenoriat.

Această primă întâlnire a avut ca scop  explicarea conceptului de Resurse Umane. Întâlnirea a fost organizată de Humanitas Bilingual School Torrejon, Torrejon de Ardoz, Spania.

Elevii au avut ocazia să participe la ateliere de învățare care le-au dezvoltat competențe de lucru în echipă, management al timpului, de comunicare, mai ales în limba engleză, de relaționare și socializare. De asemenea, specialiștii care au condus aceste activități au reușit să îi facă pe elevii participanți să realizeze importanța cunoașterii limbii engleze, cum să completeze un CV european, un Europass, o scrisoare de intenție, cum să caute summer jobs și de la ce vârstă pot fi angajați part time.

Elevii care au participat la această primă întâlnire sunt Laura Dedean, Andrea Bartha, Fabian Benedec și Andrei Rauș, însoțiți de prof. Monica Lupuți și Anca Lazaric.

prof. Anca Lazaric

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5