O nouă infracţiune de furt de lemne, depistată de jandarmi

Jandarmii Detaşamentului 1 Mobil Bistriţa aflaţi într-o acţiune punctuală pe linie silvică, alături de lucrătorii din cadrul Ocolului Silvic Dealu Negru, au depista, miercuri după-amiază, în zona numită Valea Tisei, din apropierea comunei dumitriţa, patru persoane, din care una minoră, care transportau cu două atelaje hipo, material lemnos obţinut din resturi de exploatare forestieră.

        “Jandarmii i-au sancţionat pe Toader B. de 25 de ani, Vasile B., de 28 de ani, ambii din Dumitriţa, şi pe Adrian M. de 33 de ani din Budacu de Sus, în conformitate cu prevederile Legii nr. 171 din 2010, privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, art. 17, lit. b, cu câte o amendă de 800 de lei fiecare, totalul amenzilor aplicate fiind de 2.400 de lei.

        De asemenea, Adrian M. de 33 de ani din Budacu de Sus, a fost sancţionat şi pentru îndemnul minorului de 13 ani la săvârşirea de contravenţii, abatere prevăzută de legea nr. 61 din 1991, privind sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, art. 2, pct. 32”, se arată în comunicatul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Bistriţa-Năsăud.

       Potrivit comunicatului IJJ BN, materialul lemnos (aproximativ 3 metri cubi) a fost confiscat de către reprezentanţii Ocolului Silvic Dealu Negru, valoarea prejudiciului ridicându-se la aproximativ 300 lei.

           Aceasta este a doua zi consecutiv când sunt constatate astfel de fapte, după ce marţi jandarmii Detaşamentului 1 Mobil Bistriţa au depistat cinci bărbaţi care transportau cu cinci atelaje hipo, material lemnos obţinut din resturi de exploatare forestieră. 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5