O nouă istorie a lumii

Peter Frankopan – profesor de istorie mondială la Universitatea Oxford și care a predat la universități prestigioase din întreaga lume, bazându-se pe o documentare vastă provenită din surse grecești, latine, ebraice, aramaice, persane, arabe, chineze, franceze, italiene, germane, olandeze, spaniole, portugheze, suedeze, turce, ruse, etc. scrie o nouă istorie a lumii pe care o structurează pe regiuni geografice și resursele acestora, pe credințe și rolul acestora în viața oamenilor, pe conflictele majore între puternicii din diferite perioade și urmările acestora, pe încercările de a găsi un compromis care să asigure liniștea și colaborarea, un anumit echilibru.
Impresionant pare mesajul transmis prin maximele … „Când ești copil să fii cuminte / Când ești tânăr, să fii stăpânit. / Când ești adult, să fii corect. / Când ești bătrân, să fii înțelept. / Când ești pe moarte, să nu cunoști durerea ”.
Așadar, „cinstite și iubite cetitoriule”, de cumva poți să intri în posesia acestei „adevărate epopei istorice, uluitoare prin profunzime, anvergură și noutate”, înarmează-te cu răbdare, și cu o agendă în care să îți notezi ce ai reținut după ce ai parcurs „Drumurile mătăsii” … (către paradis, iad, criză, genocid, compromis, catastrofă, tragedie, armonie, rivalitate, etc. ) fără a te rătăci.
Ba mai mult, poate vei afla lucruri neștiute până acum, chiar dacă ai lecturat și alte istorii ale lumi, lucruri care par să fie adevărate și cunoscând adevărul să … devii mai liber.

Prof. Rus Augustin

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5