O persoană de 77 ani, confirmată ulterior cu Covid-19, a decedat acasă, după ce a fost externată de la spital!

O persoană de 77 ani din Ilva Mică se alătura pe lista celor răpuse de Covid-19. Bărbatul fusese internat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa, a fost testat, dar a fost externat înainte de primirea rezultatelor. 

"Un pacient în vârstă de 77 de ani s-a prezentat în data de 22 martie  la UPU Bistriţa. În urma investigaţiilor făcute, nu s-a încadrat în definiţia de caz şi s-a decis internarea acestuia pe secţia de Medicină Internă. În data de 23 martie s-a cerut consult interclinic, a fost consultat de un medic infecţionist care a recoltat prelevarea de probe pentru a se testa pacientul pentru infecţia cu Covid-19. În data de 30 martie, înainte de sosirea rezultatelor, medicul curant a decis externarea pacientului, iar acesta, în seara de 30 spre 31, a decedat. Astăzi a venit rezultatul analizelor, acesta fiind confirmat pozitiv Covid-19. La Spitalul Judeţean de Urgenţă a început o anchetă internă şi o anchetă epidemiologică pentru a se vedea contacţii cu pacientul respectiv. Tot personalul Secţiei de Medicină Internă va fi testat", a explicat managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa, ec. Gabriel Lazany. 

Managerul SJU Bistriţa a punctat faptul că pacientul nu ar fi trebuit externat până situaţia acestuia nu era foarte clară. Acesta a precizat că la SJU Bistriţa s-a aplicat de la început separarea turelor. "Am lucrat cu ture separate, astfel încât să nu se intersecteze, iar acest lucru ne va ajuta şi nu vom fi obligaţi să sistăm activitatea secţiei. În urma anchetei se va vedea de ce medicul a aluat această decizie de a-l externa înainte de venirea rezultatelor la analize", a mai spus Gabriel Lazany. 

La Secţia de Medicină Internă, lucrează9 medici,20 de asistente medicale şi 14 infirmiere.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5