O poveste de succes - Eliezer Prod SRL . Marcu Leşan: Cu multă muncă şi perseverenţă se poate reuşi în România

De cele mai multe ori suntem dezamăgiţi, demoralizaţi sau pur şi simplu spunem: „nu merită să facem nimic pentru că oricumnu iese sau cineva o să-mi pună beţe în roate”.
Uneori aceasta este realitatea, alteori sunt doar idei prconcepute. Un exemplu că se poate dezvolta o afacere de succes este şi cel al familiei Leşan Marcu şi Sabina din Lunca Ilvei.
Am discutat cu Marcu Leşan despre începuturi, căderi şi reuşite în viaţă şi cred că am reuşit să găsesc un model de om care nu se dă bătut şi care reuşeşte să demonstreze că orice obstacol poate să fie depăşit. Ideea de afacere românească sută la sută a apaărut, pentru cei doi soţi în anul 1997 când s-au întors pe plaiurile natale după câţiva ani petrecuţi în Grecia şi au deschis o mică brutărie în Lunca Ilvei. Brutăria, aşa cum spunea Marcu, avea o capacitate destul de mică reuşind să satisfacă nevoile comunităţii locale şi eventual a câtorva sate din jur. Lucrurile s-au schimbat însă în anul 2001 când după o discuţie cu câţiva prieteni a decis să înceapă o mică afacere şi în domeniul prelucrării laptelui, tocmai din cauza lipsei pieţei de desfacere a laptelui din zona ilvelor. Ca orice început a fost destul de greu mai ales că aveau o capacitate de producţie foarte mică, adică 500 de litrii de lapte pe zi. Începând cu anul 2003 lucrurile s-au schimbat puţin când, prin accesarea de fonduri PHARE, capacitatea de producţie a fost mîritî la 5000 de litri la fiecare schimb adică 15 mii de litrii de lapte zilnic.
Odată cu intrarea în vigoare a normelor şi impunerilor europene a apărut necesitatea adaptării producţiei la alte standarde aşa că Marcu Leşan a depus un nou proiect pe fonduri europene care a fost aprobat şi a dus la modernizarea fabricii şi marirea capacităţii de producţie astfel că astăzi se pot prelucra până la 75 de mii de litrii de lapte pe zi la standarde europene. În acest moment la fabrica societăţii ilvene Eliezer Prod lucrează aproape 40 de oameni care produc brânzeturi, smântână, caşcaval dar şi brânzeturi maturate 30-60 sau 90 de zile. Acestea din urmă sunt mai ales pentru export pentru că în general în România nu există o cultură a consumului acestor produse maturate.
Nici intrarea în oferta marilor lanţuri de magazine nu a fost una uşoară mai ales că exista o concurenţă serioasă din partea producătorilor internaţionali dar calitatea produselor şi seriozitatea au reuşit să se impună în faţa altor criterii aşa că în acest moment doua lanţuri mari de magtazine desfac produse naturale din Lunca Ilvei.
Şi obţinerea materiei prime a fost şi este o adevărată provocare astfel ca acum societatea ilveană colecteză lapte din aproape tot judeţul. Vorbim de Valea Ilvelor, Valea Someşului, Telciu Fiad şi curând vor colecta lapte şi de pe întreaga Vale a Bârgăului.
În ceea ce priveşte viaţa personală Marcu Leşan spune că aceasta se împleteşte cu viaţa fabricii pentru că trebuie să fii prezent 24 de ore pe zi dacă vrei ca lucrurile să meargă bine.
Sărbători fericite tuturor din partea ELIEZER PROD SRL!!!!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5