O prietenie pe viaţă. Brăduţii şi clasa pregătitoare C de la „Ştefan cel Mare”

         Cu entuziasm, am primit noi, elevii clasei pregătitoare C de la Şcoala Gimnazială „Ştefan cel Mare”, invitaţia de a ne alătura campaniei „Un copil, un brăduţ” – O prietenie pe viaţă!

          Ne-am pregătit cu zâmbete şi dorinţa clară de a avea propriul nostru puiet. Am fost răsplătiţi cu o primire călduroasă (chiar şi soarele ne-a ajutat!), cu explicaţii pertinente şi ajutor necondiţionat.

          Deşi suntem cei mai mici, am fost foarte receptivi şi am urmat paşii descrişi. Am fost curioşi şi am adresat întrebări. Am aflat când şi cum îi udăm, unde-l aşezăm, dacă-l putem împodobi când e mare. Ne-am gândit şi la numele potrivit: Bucurel, Andrei.

          Avem acum fiecare câte un brăduţ pe care-l vom îngriji în ghiveci până în primăvară, când îl vom replanta în locul dorit.

          Mulţumiri Direcţiei Silvice Bistriţa, d-nei ing. Adriana Bartha, d-lui ing. Luca Pupeză, tăticul unui elev din clasă, dar şi tuturor celor din echipa care ne-a primit. S-a legat o prietenie pe viaţă şi ne putem simţi împliniţi.

          Merită amintit faptul că, săptămâna trecută, alte două clase de la Şcoala Gimnazială „Ştefan cel Mare” - coordonate de învăţătoarele Mioara Moldovan şi Daniela Marga -  au fost oaspeţii silvicultorilor bistriţeni de la DS Bistriţa.      

***

Susținem un copil să adopte un viitor „Pom de Crăciun”!
Începând din acest an, Rpmsilva propune o nouă provocare, Campania «Un copil - Un bărduţ» - O prietenie pe viață!

Noua campanie Romsilva își propune responsabilizarea copiilor față de natură, crearea unei legături trainice cu pădurea, educația forestieră prin implicarea acestora în acțiunile de plantare, dar și socializare. În acest demers, părinții, rudele, prietenii sunt invitați să dea o mână de ajutor tuturor copiilor care vor face parte din acțiunea de plantare. Conceptul Campaniei «UN COPIL ~ UN „BRĂDUȚ”» este simplu! Orice companie, asociație, fundaţie, sau persoană fizică, poate achiziționa un „brăduț”, care va fi plantat în ghiveci de către un copil, îngrijit cu atenție și ajutat să ajungă, în primavara anului viitor, tocmai bun de plantat în mediul lui natural, acolo unde îi este locul! Specialiștii Romsilva pun la dispoziție toată experiența, tot talentul și toată priceperea dar și rodul muncii lor.

Prof. Sanda Ganea

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5